Største demonstration i 20 år

| 3 Comments |
Lixtal: 47Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Der er uenighed om det præcise antal mennesker, der demonstrerede mod regeringens "velfærdsreformer", som de kalder nedskæringerne rettet mod de af landets borgere, der har mest brug for støtte. Politiet har således anslået omkring 65.000 demonstrerende, og arrangørerne mener, at op mod 140.000 har været på gaden for at demonstrere.

Det præcise tal er ikke så vigtigt, for uanset tallets præcise størrelse, så er der tale om den største demonstration i landet i over 20 år.

Hvis regeringen vælger at sidde en så stor demonstration overhørig, er der tale om en arrogance overfor de økonomisk dårligt stillede af historisk karakter. Hvis regeringen skulle vælge at opføre sig sådan, er det efter min mening på tide at acceptere, at de svagest stillede grupper griber til metoder mod regeringens repræsentanter, der er lige så destruktive og udemokratiske som regeringens.

En regering, der ønsker at skabe tabere, bør forvente de selvsamme taberes modstand. Tabere har ikke noget at tabe - og den slags mennesker er farlige. Pas på med, hvad du ønsker dig, Anders Rasmussen: Du risikerer at få det.

3 Comments

Nu skal man vel lige huske på at ligesom medierne under muhammed-krisen refererede til at det kun var et fåtal der demonsterede i de muslimske lande og at resten af befolkningen ikke støttede op om det, må det sammme vel gøre sig gældende her.
Altså 1-2% af befolkningen synes at være imod regeringens forslag og resten for.

Jeg kan ikke just huske, at aviserne sagde, at resten af befolkningen i de muslimske lande ikke støttede op om demonstrationerne. Jeg husker derimod, at nogle af de mere perspektiverende medier bemærkede, at det var de færreste (også af de demonstrerende), der udtrykte ønske om "død over Danmark", mens de mindre perspektiverende gav udtryk for, at alle muslimer var hysteriske.

Omfattende demonstrationer er et udtryk for, at mange - også langt flere end de demonstrerende - er uenige. Det er i hvert fald vanvittigt at påstå, at 98% af befolkningen er imod regerings forslag, selv om det nok ikke varer længe, før regeringen udlægger det sådan.

Jeg kom sådan til, at tænke på de sidste ord i det kommunistiske manifest efter at havde læst dette indlæg: "The communists disdain to conceal their views and aims. They openly declare that their ends can be attained only by the forcible overthrow of all existing conditions. Let the ruling classes tremble at a communistic revolution. The proletarians have nothing to lose but their chains. They have a world to win.". Erstatter man ordene communists, communistic og proletarians med social losers, så kan Karl Marx's ord til en mulig reaktion i den nærmeste fremtid.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 17.05.2006 22:40.

Forrige indlæg: Så venstreorienterede medierne er

Næste indlæg:Zombie

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.