Med sorg og beklagelse

| No Comments |
Lixtal: 36Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Afbrænding af lig"Vi be­kla­ger meget den lange ven­te­tid. Du er nu nummer (kunst­pau­se) syv (kunst­pau­se) i køen".

Jeg vil undlade at frem­hæ­ve en spe­ci­fik virk­som­hed, for det er noget, vi alle har prøvet. Hvis en bestemt virk­som­hed har en lang ven­te­tid den ene dag, kan man være sikker på, at køen i te­le­fon­sy­ste­met er lige så lang den anden dag. Nogle virk­som­he­der har lange te­le­fon­kø­er, og andre virk­som­he­der har korte køer. Det er til især de virk­som­he­der, der altid har lange te­le­fon­kø­er, der har indtalt ind­skyld­nin­gen: "Vi be­kla­ger meget den lange ven­te­tid".

Vel gør de ej. De beklager intet. Det er tom snak, som har til hensigt at narre kunden til at tro, at det er et uheld, at virksomheden ikke vil afsætte ressourcer til at hjælpe kunden. Det er ikke noget uheld, men kold beregning. Havde virksomhederne virkelig været kede af det, ville de have gjort noget ved det.

Det er er præcis samme årsag også tom snak, når f.eks. Søren Gade (V) med sorg beklager, at danske soldater bliver dræbt i en krig, vi har været med til at indlede. Godt nok har den danske hær en "zero loss"-politik, der går ud på, at minimeringen af risikoen for personskade har højest prioritet. Det betyder imidlertid ikke, at personskade er hverken uundgåelig eller uacceptabel. Den danske krigsindsats i Afghanistan indebærer trods "zero loss"-politikken en kalkuleret tabsrate. Den enkelte soldat har en risiko for at blive dræbt i krigen, men hæren kan samlet set være helt sikker på, at der vil blive dræbt danske soldater. Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt der dør nogen. Det er et spørgsmål om, hvor mange, og selv dét tal kan man godt komme med kvalificerede bud på, inden man går ind i en krig.

I artiklen kalder Søren Gade det et "ubærligt tab". Men er det virkelig det, Søren Gade? Hvis det virkelig var ubærligt, ville du vel trække soldaterne ud af Afghanistan med det samme! Det er tom snak at sige, at man nærer "sorg", og at der er tale om "ubærlige tab", når disse tab var garanterede til at begynde med. Man har bevidst valgt at sætte soldaterne i en "sørgelig" situation, som der ikke nødvendigvis var behov for at sætte dem i. Det er lige så hyklerisk, som hvis jeg styrede bilen med fuld fart mod en flok børn og derefter udtrykte "sorg" over at have ramt nogle af dem.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 09.01.2010 11:14.

Forrige indlæg: SFs kompromitterende kompromisser

Næste indlæg:Lys forude

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.