Undgå overvågning af din PC

| 2 Comments | 1 TrackBack |
Lixtal: 47Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Den nyeste Ubuntu distribution af Linux er forberedt på sikker brug, hvor teknikken "tor" kan medvirke til, at din færden på nettet ikke uden videre kan aflyttes i henhold til ønskerne fra overvågningsliderlige politikere.

Hvis ikke du allerede har slået tor til på din Ubuntu-distribution, så installer programmet med "sudo aptitude install tor". Dette installerer blandt andet programmet "privoxy", som sender sørger for at sende internet-trafik gennem tor fra de applikationer, der kan konfigureres til at bruge privoxy.

Du kan nu konfigurere Firefox til at benytte Tor, idet du installerer udvidelsen Torbutton. Denne udvidelse gør det meget nemt at slå anonym browsing til og fra. Som sideeffekt blokeres der også for en række reklamer, idet de også logger din færden. Det forlyder, at Torbutton også findes som udvidelse til mail-programmet Thunderbird.

Bemærk dog, at tor er knyttet til den enkelte applikation. Hvis du f.eks. benytter Firefox med Torbutton, så er det kun din Firefox-brug, der er beskyttet, så mail eller chat er ikke beskyttet. Andre applikationer skal "torifies", så de også benytter privoxy. Dette gøres ved at sætte dem op til at benytte en SOCKS v5 proxy med "localhost" som host og port 9050, men det afhænger af den enkelte applikation, om det er muligt.

Hvis du benytter dig af Kubuntu (Ubuntu med KDE) ligesom jeg, så gå ind under "System Settings" og sæt netværket til at benytte sig af "dante sockets", der først installeres med "sudo aptitude install dante-client". Det får KDE-applikationer såsom messenger-programmet Kopete til at benytte sig af tor.

1 TrackBack

Undgå logning af email from Aminas og Oles sæbekasse on 19.11.2007 12:35

På Modspil gennemgår Carsten Agger logningsbekendtgørelsens vanvid, men nogle gange bliver jeg lidt usikker på, om vi mennesker, der ikke bryder os om at andre åbner vores post, måske er en smule for selvsikre i vores tro på, at vi... Read More

2 Comments

Det må kunne lade sig gøre at sætte en firewall op, som lader al kommunikation gå gennem tor.

Jeg må dog sige, at sidst jeg prøvede tor (for nogle måneder siden) viste det sig at være upraktisk, fordi det får nettet til at gå for langsomt; men det er jo et asocialt argument, for hvis vi alle brugte det, kunne det jo få overvågningen til at gå i sig selv igen.

Jeg kan godt forestille mig, at man kan sætte sådan en firewall op, men det gider jeg trods alt ikke sidde og nørde med. Jeg har kun installeret det for at bidrage med min håndfuld grus i overvågningsmaskineriet.

Personligt har jeg ikke oplevet mærkbare ændringer i hastigheden, så måske er der i dag så mange personer, der bruger tor, at det asociale argument ikke holder længere.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 16.11.2007 06:39.

Forrige indlæg: Pia Kjærsgaard glad for penis-transplantation

Næste indlæg:Æv-bæv

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.