Du bliver overvåget

| 3 Comments |
Lixtal: 41Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

EU vedtager overvågning af internet og telefoni som en del af kampen mod terror, skriver Ingeniæren i dag. Det betyder, at fra nlste år skal alle telefonsamtaler, SMS'er og internettrafik registreres hos tele- og internetudbyderne.

Med en dommerkendelse kan politiet få adgang til tid, sted og modtager af opkald og trafik i op til to år. Dog bliver selve indholdet af opkald, mail og SMS ikke registreret.

3 Comments

Og hvad politiet så vil bruge de oplysninger til er lidt mere skummelt for det eneste de egentligt kan bevise ved et telefonopkald er at man har haft kontakt med personen, og Peer2Peer prgrammer hvor man er forbundet til masser af tlfældige personen på samme tid burde gøre en hver form for registring på TCP/IP nivou ubrugelig, så derfor glemmer de enten at fortælle at de ikke er helt ærlige når de siger de ikke gemmer indhold eller meta indformation om indholdet, eller også er der et eller andet andet galt.

Et andet problem er at jeg nok ikke er den eneste der har det meste af min private email korespondance via ssl forbindelser til amerikanske eller canadiske servere, og derfor ikke vil blive registreret via den nye lov, og med når man kigger på IM/voIP tjenester som skype der bruger Peer2Peer teknikker og nok kommer til at tilbyde kryptering snart, får man igen svært ved at bruge den viden man opbygger til det helt store.

Årsagen er at den reelle årsag skal findes i, at nye telefirmaer som eksempelvis Cybercity ikke vil kunne forekomme efter en vedtagelsen.

Det er simpelthen et eksempel på, at at frygten for terror bliver brugt til at forhindre nye initiativer i at komme ind og dermed hæve tærsklen for investeringer.

Det koster jo trods alt, at logge den mængde teledata som skal logges hver sekund, ja hvert millisekund. Det kræver mandskab og/eller avancerede dataløsninger, som kan gøre det automatisk. Begge dele koster.

Se på det, som en variant af et priskartel. Men hvor det er lovgivningen, der bliver brugt som værn imod nye konkurrenter.

ups... de første gik vist igennem... :D
Glædelig & gældfri jul...trods alt ;)

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 15.12.2005 13:14.

Forrige indlæg: Kun hvide ansatte

Næste indlæg:Teknologien opfinder os til gengæld

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.