Ulogiske muslimer

|
Lixtal: 49Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

et virker efter min mening troværdigt, at ikke-etniske danske muslimer i stor stil dumper ved det danske militærs intelligenstest sammenlignet med etniske danskere. Det skulle nemlig forholde sig sådan, at det er de logiske tests, der er særligt udfordrende for muslimerne.

Islam og kristendommen har begge arvet den lineære tankegang (dvs. at årsag leder til virkning) fra jødedommen, men den logiske tankegang er unik for kristendommen. Det er ganske vist ikke kristendommen selv, der er synderlig logisk, men da kristendommen i de første flere hundrede år blev udbredt, skete det primært via græske medier. Og den logiske tænkning kom som bekendt fra Grækenland. Når de kristne derfor forsøgte at "finde Gud", brugte de logiske værktøjer. At det så samtidig fik de kristne til at skyde sig selv i foden, idet de selvsamme værktøjer kunne bruges til at sandsynliggøre, at der faktisk ikke findes nogen gud, var de næppe klar over.

Den muslimske tro har ikke dette redskab, og den muslimske kultur har derfor ikke fået logisk tænkning presset ind på livet i samme grad som den kristne kultur. Den jødiske kultur har godt nok heller ikke arvet den logiske tænkning, men jøder har derimod været tvunget til at leve klods op af kristne i så lang tid, at de i lige så stor stil som de kristne er blevet trænet i logisk tænkning.

Med et sådant kulturelt udgangspunkt må man som udgangspunkt forvente, at mennesker fra en muslimsk kultur vil klare sig dårligere på logiske tests end mennesker fra en jødisk eller kristen kultur. Men det ville da være interessant at se, hvordan mennesker fra hinduistiske eller buddhistiske kulturer ville klare sig.

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 22.06.2005 19:19.

Forrige indlæg: Vind en behandling

Næste indlæg:100 års stilhed

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.