Borgerlig børneopdragelse

| No Comments | 1 TrackBack |
Lixtal: 44Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

I skæret af optøjerne i landets større byer, hvor unge sætter ild på containere, parkerede biler, huse og skoler, noterer jeg en diskurs, der især har vundet indpas på højrefløjen, og som også Anders Fogh Rasmussen tog op i "21 Søndag" den 17. februar.

For det første ses bagmændene bag optøjerne som uopdragne unge. Som "Jonas W." udtrykker det i en kommentar på Ekstra Bladet:

De er ikke.. ..Andet end en flok uopdragnende møgunger der burde bures inde de næste mange år.

Hans Hansen omtaler dem også som "drenge":

Som jeg husker majbegivenhederne omkring Jagtvej 69 tog "fars drenge" fra Hellerup sig af Nørrebrogade; mens indvandrerdrengene "ordnede" sidegaderne

... som også er en del af indholdet af et indlæg fra "Hanne Hanne":

Forældrene til de unge lømler skal stå til regnskab for de unges hærværk. Jeg kalder det mangel på opdragelse af de unge.

Og også "B. Jensen" ser dem som unge:

Hvorfor sletter i indlæg ????????,, Er det fordi vi danskere IKKE må ytre os ?. Er det fordi EB er bange for de små utilpassede unger ?

Vi kan sikkert slå fast, at der vitterligt er tale om unge mennesker, som også de ovenstående udpluk antyder. Tilsyneladende er hærværksmændene faktisk i "store drenge"-alderen, og det er nok ikke helt tilfældigt, at ikke mindst skolerne står for skud i hærværket.

Flere af indlæggene (hvoraf det ovenstående blot er nogle enkelte udpluk) antyder mere eller mindre eksplicit, at ungerne måske ville have opført sig ordentligt, hvis ikke det var fordi de var uopdragne. Dette antydede Anders Fogh Rasmussen også, idet han mente, at opførslen faldt tilbage på forældrenes opdragelse.

Og hvad er det så for forslag, som disse kommentatorer har til en bedre opdragelse?

Jo, førnævnte Jonas W. mener, at de unge:

burde bures inde de næste mange år.

Eller, foreslår Henrique Wr.:

de uopdragne idioter burde sende børnene hjem til deres egne lande, indtil de har lært at opføre sig ordentlig.

Morten Chr. foreslår, at:

såfrem uromagerne er under 18 skal deres forældre straffes økonomisk på de sociale ydelser de modtager.

Og fordi jeg jo skal stoppe et sted med citaterne, får René Kristensen lov til at afslutte med:

Er de danske statsborgere i spjældet med dem omgående, og udlændinge uden dansk statsborgerskskab, ud af vagten omgående.

Tendensen blandt en række af kommentatorerne er klar nok til at vurdere, at der findes grupper, der mener, at den korrekte opdragelse er, at børnene skal straffes - hårdt.

Anders Fogh Rasmussen var mere diplomatisk i "21 Søndag", men valgte dog stadig en diskurs, hvor han pålagde børnene ansvaret: De måtte se at tage sig sammen, som han udtrykte det.

Vi har således en gruppe, der på én gang har den diskurs, at de unge er uopdragene børn, samtidig med at gruppen har en opfattelse af børneopdragelse, der strider imod alt, hvad vi i dag ved er fornuftig og konstruktiv børneopdragelse.

Disse mennesker, der ser de unge som uopdragne unger, foreslår oprigtigt, at børneopdragelse skal foregå ved hjælp af vold, magt og underkuelse. De foreslår i ramme alvor, at man opdrager børn ved hjælp af omfattende frihedsberøvelse, økonomisk straf, fratagelse af forældrenes mulighed for at opdrage børnene, samt beskeder til børnene om "bare at tage sig sammen", når de svigtes.

Hvis disse menneskers ønske om børneopdragelse blev gennemført, hvor ville børnene mon så befinde sig, når de blev unge? Mon ikke børnene snart vil kunne findes det sted, hvor de unge befinder sig, som fra politisk hold er blevet oplært i, at det er den slags, de kan se frem til som unge i samfundet?

Mit gæt er, at de inden længe ville hænge på gaden og brænde biler af i protest.

1 TrackBack

Krarups kristne revselse from Aminas og Oles sæbekasse on 16.11.2008 13:10

Søren Krarup (DF) har igen gjort sig uheldigt bemærket ved at insistere på den revselsret, som Dansk Folkeparti siden 1997 har insisteret på, at de ville have genindført. Når hverken Søren Krarup eller nogen anden har hørt, at partiet skulle... Read More

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 18.02.2008 15:09.

Forrige indlæg: Hvad med Kina?

Næste indlæg:Flyttedag for sæbekassen

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.