Topløs lån

| No Comments |
Lixtal: 44Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Hvis vi runder lidt af i den ene og anden retning, afhængigt af pension, ferie, arbejdsgoder, osv., betaler jeg topskat af sådan cirka kr. 250.000.

Lad os nu sige, at topskatten bliver fjernet, sådan som regeringen foreslår. Hvad sker der så med min arbejdskraft? Ja, i første omgang vil jeg have flere penge til rådighed, og det er jo fedt nok for mig. Tak til Venstre og de Konservative for det, og fuck alle de 60% fattigrøve, som dermed ikke får råd til de privatiserede serviceydelser, som min ekstra indkomst i væsentligt højere grad end hidtil vil blive ædt af. Ja, jeg beklager: Jeg har boet i USA, og selv om jeg havde en langt lavere skatteprocent, så betalte jeg væsentligt mere, end hvad skattebilletten i Danmark svarer til, til private sundheds-, forsikrings,- pensions-, osv. -foretagender, end hvad man gør her til lands. Det, som jeg havde at leve for derovre, har jeg stadig - plus bil, lejlighed, sundhedsordninger, pension, osv. En skat på omkring 20% mere har faktisk kunnet betale sig for mig, og her har jeg ikke engang regnet mine børns institutionspasning og skolegang med.

Men sandsynligheden for, at jeg vil arbejde flere timer om måneden er nok temmelig lille i så fald, eftersom jeg ved en eventuel afskaffelse af topskatten vil have en ganske forbedret løn i forhold til min nuværende løn. Personligt ser jeg ikke umiddelbart nogen god grund til at ofre de sidste, spæde rester af mine bedste timer på at arbejde mere for at tjene penge, som jeg ikke får kvalitetstid til at bruge. Det skulle da lige være, hvis forholdene ændres til dem, jeg husker fra USA, hvilket vil betyde, at selv om jeg vil tjene flere penge, så vil jeg også være nødt til at arbejde flere timer, hvis jeg skal betale alt det, som p.t. betales via skattebilletten - også selv om jeg ligger højt i indkomst.

Men indtil da: Hvis min topskat fjernes, er det nok langt mere sandsynligt, at jeg vil overveje en aftale med min arbejdsgiver, der går ud på mere fritid. Som så mange højtlønnede er jeg nemlig på jobløn, og det betyder, at jeg ikke får en krone mere i løn end mit månedlige salær, uanset hvor mange timer, jeg lægger i virksomheden. En fjernelse af topskatten ville ændre min aktuelle løn, men jeg ville ikke tjene endnu mere ved at arbejde mere.

Jeg har ikke læst regeringens rådgiveres rapport omkring effekterne af fjernelsen af topskatten, men jeg har en grim formodning om, at virkeligheden ikke kommer til at harmonere med regeringens ideologers forhåbninger.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 18.06.2008 08:06.

Forrige indlæg: Begrundet mistanke om at sætte landet til salg

Næste indlæg:Regeringen løj om budget til skoler

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.