Sådan lukker man munden på et brokkehoved

| No Comments |
Lixtal: 49Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Birthe Rønn Hornbech

I min ungdom gav en nu afdød sko­le­in­spek­tør mig et tip til, hvordan man ef­fek­tivt kan lukke munden på et brok­ke­ho­ve­de.

Sko­le­in­spek­tø­ren måtte med mel­lem­rum træffe ær­ger­li­ge be­slut­nin­ger eller indgå kom­pro­mi­ser, som nød­ven­dig­vis ville skabe mod­stand hos for­æl­dre­ne. Især én for­æl­der ude i et lan­d­om­rå­de var et brok­ke­ho­ve­de uden lige. Hendes faste bidrag ved hendes diverse kaf­fe­klub­ber med andre for­æl­dre bestod af brok over sko­le­in­spek­tø­ren og skolen. Der blev bagtalt og be­kla­get, så det lignede en hel in­du­stri.
Sko­le­in­spek­tø­ren løste pro­ble­met ved at indstil­le hende til det, der vistnok hed sko­le­be­sty­rel­sen. Ganske vist ad­va­re­de lærerne ham, ligesom loyale for­æl­dre også var over­ra­ske­de, men af tillid til hans døm­me­kraft støt­te­de de op om hans indstil­ling. For­æl­de­ren blev således valgt til be­sty­rel­sen.
Her begyndte forælderens problemer. Nu var hun selv medansvarlig for de beslutninger, der blev truffet. Hun blev konfronteret med de modstridende interesser, som tvang hende til at indgå de kompromiser og ærgerlige beslutninger, som hun hidtil så ivrigt havde beklaget sig over. Hun var endvidere underlagt tavshedspligt, og kunne heller ikke forklare alle beslutningsgrundlagene, når hun i kaffeklubberne oplevede sine kaffesøstre beklage sig over skolen og dens bestyrelse.
Hun blev upopulær, ikke mindst fordi skoleinspektøren til tider bevidst lod hende blive ansvarlig for dårlige beslutninger, hvor han efterfølgende kunne redde kastanjerne ud af ilden for hende. Ved næste valg til bestyrelsen trak hun sig, og kaffeklubbernes brok var permanent blevet standset.
Anders Fogh Rasmussen har mig bekendt aldrig talt med den pågældende skoleinspektør, men han kender inspektørens taktik: Når man sidder med et brokkehovede, skal man sætte vedkommende i en position, hvor brokkehovedet får ansvar.

Når Niels Krause således spørger, hvorfor Birthe Rønn Hornbech er minister, er hermed et bud på et svar: Det er for at få denne vigtige stemmesluger til at holde mund.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 01.09.2008 15:42.

Forrige indlæg: Nyhedsavisen stopper - højreekstremisterne må finde et nyt sted

Næste indlæg:Måske skulle Muhammed-tegningerne lokke fjenden frem

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.