Måske skulle Muhammed-tegningerne lokke fjenden frem

| No Comments |
Lixtal: 53Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Center for Vild Analyse spe­ku­le­rer på, om Jyl­lands-Postens mo­ti­va­tion for at trykke Muham­med-teg­nin­ger­ne trods mange ad­vars­ler om de optøjer, det kunne medføre, måske var første del af en kam­pag­ne, der skulle brande Jyl­lands-Posten som en avis, der tør, hvor andre tier.

Men der er da også andre mu­lig­he­der, nu hvor Center for Vild Analyse har givet bolden op til spe­ku­la­tion.

Carsten Agger har be­skre­vet Jyl­lands-Postens hi­sto­rie, der bestemt får dens moderne fremto­ning til at stå som et ekko af tid­li­ge­re tider. Han har også begået en an­mel­del­se af bogen "Eu­ro­fa­scism", der do­ku­men­te­rer, at selv­sam­me tid­li­ge­re tiders fa­scis­me lever i lige så bedste vel­gå­en­de, som Jyl­lands-Posten gør i det. Og begge parter har samme fokus.

Ikke mindst er Daniel Pipes en velkendt fortaler for de programmer, som "Eurofascismen" følger (man kan vel ikke kalde ham for "Eurofascist", når han er er amerikaner), og Flemming Rose, der var så forhippet på at trykke Muhammed-tegningerne i Jyllands-Posten, har tidligere udtrykt sin store beundring for Daniel Pipes.
Den ekstreme højrefløj betragter tirring af fjenden som et vigtigt middel i kampen mod fjenden. Hvis fjenden kan provokeres til at angribe den "hvide race", mener højreekstremisterne, at nogle af de endnu ikke overbeviste hvide mennesker vil få øjnene op for, at fjenden eksisterer. (Denne taktik fremhæves f.eks. flere gange i bogen "The Turner Diaries", der betragtes som noget nær en bibel blandt højrefløjsracister.)
Det er naturligvis ikke sådan, at enhver på højrefløjen bevidst vælger at benytte sig af de ekstreme højreracisters taktikker, men det er på den anden side værd at hæfte sig ved, at Flemming Rose ønskede at "håne, spotte og latterliggøre" en gruppe mennesker på trods af advarsler om, hvordan de kunne forventes at reagere.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 03.09.2008 18:07.

Forrige indlæg: Sådan lukker man munden på et brokkehoved

Næste indlæg:Ralf Pittelkow overvurderer vælgerne

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.