De mere lige

| No Comments |
Lixtal: 55Meget svær: Faglitteratur, afhandlinger, lærebøger, lovtekster
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Kammerat NapoleonDansk Fol­ke­par­tis retsord­fø­rer Peter Skaarup (DF) frem­sæt­ter som det seneste i den lange række af chi­ka­ne­ri­er mod ind­van­dre­re Dansk Fol­ke­par­tis ønske om, at ind­van­dre­re ikke skal have ret til bistand fra tolke i of­fent­li­ge sager. Pia Kjær­s­gaard for­sik­rer i denne sam­men­hæng, at partiet ikke vil være med til at øge ulig­he­den over­ho­ve­det.

Kam­me­rat Na­po­leon - det største svin i Orwells berømte roman - kunne ikke have gjort det bedre end Pia Kjær­s­gaard, da Na­po­leon re­du­ce­re­de dyrenes syv bud til ét bud, der fastslog, at alle er lige, men at nogle er mere lige end andre.

Et forslag om, at ind­van­dre­re selv skal betale for tolke, vil stille ind­van­dre­re dår­li­ge­re i forhold til resten af Dan­marks be­folk­ning. Det vil betyde, at flygt­nin­ge og ind­van­dre­re med et man­gel­fuldt dansk enten vil blive fejl­be­hand­let eller slet ikke be­hand­let. Skulle en ikke dansk­ta­len­de person blive in­vol­ve­ret i en retssag, hvor han eller hun ikke har råd til tolk­ning, stiller dette ved­kom­men­de dår­li­ge­re i be­hand­lin­gen af sagen. Endelig bliver det påtalt af eks­per­ter som stærkt pro­ble­ma­tisk, at børn al­le­re­de i dag fun­ge­rer som tolke mellem for­æl­dre og of­fent­li­ge in­stan­ser, blandt andet fordi dette fjerner for­æl­dre­nes au­to­ri­tet overfor børnene og på­dra­ger børnene et ansvar, som de ikke er modne til at hånd­te­re. For­sla­get vil kun for­vær­re denne si­tu­a­tion. For­sla­get strider lodret mod prin­cip­per­ne om lige adgang til læ­ge­hjælp, juri­disk bistand og ud­dan­nel­se.

Der er kun én måde, man kan forklare, hvordan Dansk Folkeparti ikke ser dette som en øgelse af uligheden, nemlig ved opfatte indvandrere som en art, der ikke regnes som mennesker. Dansk Folkepartis forslag, der her går hånd i hånd med Pia Kjærsgaards forsikring om, at dette ikke medfører større ulighed, viser meget tydeligt, hvem lighed skal gælde for, hvis det står til Dansk Folkeparti.

Og til sidst: Med mindre Dansk Folkeparti vil kræve, at også f.eks. døve mennesker eller andre i tolkningskrævende situationer skal betale for tolkning, så er forslaget racistisk motiveret.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 24.05.2010 10:34.

Forrige indlæg: Det er så nemt at tage ansvar

Næste indlæg:Regeringen udtørrer råstofkilden

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.