Og prisen går til...

| No Comments |
Lixtal: 40Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Prisen - altså prisen for at eksistere - går i år til børnefamilierne. Jeg var helt bevidst om, at den nuværende regering ikke ville gøre sig fortjent til min stemme ved folketingsvalget, og det får jeg et klart eksempel på i de kommende år.

I følge TV2 er det nemlig børnefamilierne, der kommer til at betale for skattelettelserne. Der er ikke råd til skattelettelserne, og derfor er kommunerne blevet presset til at sætte priserne for daginstitutionerne op. I min familie kommer vi i det kommende år til at stå for to af slagsen. Amina er oven i købet studerende, og den slags giver bestemt ikke ekstra penge i kassen med den uddannelsespolitik, regeringen har.

Venstre afviser kritikken, idet Venstres skatteordfører i følge TV2 kan fortælle, at børnefamilier ofte er husejere, som bruger meget varme, el og vand. Det er noget nyt for mig, for hvis børnefamilier ofte er husejere, så er mit kendskab til husboende børnefamilier åbenbart meget skævt. Jeg kender faktisk kun en familie, der bor i hus og har børn i institutionsalderen. (At afgifterne på varme, vand og el sænkes er i sig selv problematisk, når man gerne vil gøre noget ved miljøet, men det må være en anden diskussion.)

Jeg gad godt vide, om børnefamilierne, der ifølge Venstre ofte er husejere, også netop har børn i daginstitutionsalderen, eller om Venstres henvisning til statistikken inkluderer alle børnefamilier, dvs. også dem, hvis børn er blevet så meget ældre end børnehavealderen, at de ikke kommer til at betale gildet.

Børn er vores kilde til glæde. De er samfundets fremtid. Det er dem, der kommer til at betale for os, når vi bliver gamle. Det er forrykt, at det skal være børnene, der i sidste ende kommer til at betale prisen for kortvarige glæder, når børnene er de mennesker, vi kommer til at skylde alt. Det er udtryk for dyb antihumanisme at opfatte børn som den belastning for samfundet, der skal betale regningen.

Jeg mindes, at den siddende regering har kommenteret, at vi får for få børn i Danmark. Så er det ikke den rigtige vej at gå at straffe børnene for at blive født. Ikke med mindre det er regeringens mål, at kun de rigeste, der må få børn. Eller også er det en måde at tvinge kvinderne tilbage til kødgryderne på, for der skal ikke mange børn til, før det er billigere at passe dem derhjemme, med deraf følgende desocialisering.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 12.01.2004 18:43.

Forrige indlæg: Vend ikke den anden kind til

Næste indlæg:Indtil det modsatte er bevist

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.