Højrefløjen ærgerlig over venstreorienteret Internet

| 2 Comments |
Lixtal: 48Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Information, d. 28/9 2005 - Den voksende udbredelse af nyhedsmedier og weblogs har gjort det stadigt sværere for højreekstremister at ignorere realiteterne. Eksperter fastslår, at denne tendens truer højreekstremisterners stolte tradition for at overse alt, der ikke støtter deres livssyn.

"Med alle de venstre- og midtsøgende nyhedsmedier og kulturrelativistiske weblogs gør Internettet det næsten umuligt for den almindelige dansker at forblive uinformeret og ukritisk overfor regeringens og den øvrige højrefløjs propaganda", siger professor Jørn Klargaard fra Syddansk Universitet, der står bag undersøgelsen. "Det er stadig muligt. Men nu kræver det en bevidst indsats at forholde sig uvidende, hvor man før blot kunne klikke videre, hvis en artikel begyndte med ord som 'regeringen kritiseres for...'".

Kim er en af deltagerne i undersøgelsen. Han føler sig ikke blot irriteret af de mange venstreorienterede weblogs. "Det er nemt nok bare at holde sig væk fra DR", siger Kim, "men når jeg f.eks. søger efter ord som 'masseødelæggelsesvåben' på Google, så kommer der straks en masse sider, som fremhæver, at denne grund til at invadere Irak byggede på en løgn. Typisk venstreorienteret propaganda".

"Jeg kan godt se, at det er vigtigt, at en sag bliver dækket fra alle sider, når en islamistisk fætter slår en søster ihjel på grund af Koranen, men hvad rager det mig, at miljøet bliver ødelagt eller der bliver givet færre penge til uddannelse? Jeg kan sgu godt forstå, at de tabte valget i 2004", fortsætter Kim.

Det danske netfirma MinimalNet har øjnet markedsandele med sit kommende produkt, DanskFilter (DF). I følge en pressemeddelelse fra MinimalNet er DanskFilter et stykke software, som samarbejder med brugerens web-browser, og som filtrerer uønskede hjemmesider fra. Dette foregår ved f.eks. at søge efter ord som "kritisk overfor" sammenholdt med navne på medlemmer af regeringen, eller positive ord i nærheden af venstrefløjs- eller midterpartier, hvorpå DanskFilter viderestiller brugeren til Dansk Folkeparti.

Dennis Jensen fra Nr. Ubehage, der også har deltaget i undersøgelsen, forklarer, at han allerede har bestilt DanskFilter. "Der er så mange muligheder for at udvide sin horisont på nettet, og jeg ville blive i stand til at få et meget mere positivt menneskesyn", forklarer Dennis Jensen, "men det ønsker jeg ikke".

2 Comments

God Perfekt Humor, der virkelig rammer plet !!!!

Det er tragikomisk at indlægget kan gå hen over hovedet på ikke-retarderede folk.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 28.09.2005 17:17.

Forrige indlæg: If you're not against them, then you're with them

Næste indlæg:Betegnelsen for bestemte mennesker

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.