Har du altid drømt om en spændende tilværelse som livet som bonde i den 3. verden?
Med dette spil kan du opleve, hvordan du skal kæmpe mod tørke og borgerkrig, men du får også hjælp af venlige rigmænd, der tilbyder dig at opbevare deres kemikalieaffald, og du kan hjælpe til med retfærdigheden i et land, der inspirerer til paramilitær aktivitet.
Tak for tippet - jeg saa din historie og skrev selv et lille indslag om spillet her:
http://www.modspil.dk/diverse/3rd_world_farmer.html
Hvis du kan lide at være bonderøv, hvor peberet gror, så må det også lige være noget for dig at prøve lykken som franchiser i McDonalds-spillet. Her kan du lære, at det ikke er ligetil at lave en god, velsmagende burger, for du skal både holde styr på genmodificeret soja, benmel i køernes foder og bestikkelse af tilsynsmyndighederne. Til gengæld slipper du sikkert for at betale skat - helt som McDonalds i dag!
Interessant spil. Jeg sendt det til en veninde fra Afrika for at høre, om hun synes det var en god måde at gøre opmærksom på third world issues (det synes jeg nemlig selv i udgangspunktet). Hendes svar var, at det virkede som endnu en måde at stereotypisere Afrika: et land med fattige bønder, nul ressourcer, krig, sygdom - alt i alt et håbløst tilfælde, Afrika er hjælpeløs, nærmest uduelig (i rollen som afrikansk bonde kan man ikke vinde spillet).
Selvom intentionen med spillet er den bedste, tror jeg stadig, at min veninde har en god pointe. Nogle gange er vores Vestens stereotyper ubevidste - endda velmente.
Hej, og tak for linket her :-)
Vi arbejder for tiden på en ny version af 3rdworldfarmer-spillet, så hvis I har nogen forslag til ændringer/forbedringer, er de meget velkomne.
Angående stereotyper, er de altså ikke grebet ud af den blå luft - hver eneste dag dør rigtig mange mennesker i den tredje verden af sult og fejlernæring, 24.000 om dagen ifølge www.thehungersite.com Vi synes det er et problem, uanset at mange i vesten (såvel som i udviklingslandene) endnu ikke kan finde overskud til at se det i øjnene eller beskæftige sig med det. Jeg er lidt ked af ordet stereotyper i den forbindelse, da jeg netop synes vi undgår de mest udbredte klicheer om at enhver er sin egen lykkes smed og at man høster som man har sået (uanset handelsaftaler og landbrugspolitik etc.)
Hvis vi vil have ændret noget, bliver vi nødt til at gøre opmærksom på problemerne, også selvom det udfordrer folks selvforståelse. Selv om en god selvforståelse nok er en forudsætning for at komme ud af hjælpeløshed, er den nemlig ikke altid det eneste der kræves. Det kan kræve ændringer i den globale politik, og derfor giver oplysningsarbejde efter vores overbevisning mening. Hvad vi risikerer ved at pirke til folks selvforståelse, håber vi altså at vinde tilbage ved at nogen af de mange besøgende på vores site følger vores opfordring til at donere til en nødhjælpsorganisation eller engagere sig på anden vis.
Håber også I synes det er i orden jeg forklarer om vores bevæggrunde, og at jeg gør det på en ordentlig måde, selv om jeg strengt taget vel er "part i sagen". God og tankevækkende debat her.