Prisen for fjernelsen af Ungdomshuset

| No Comments |
Lixtal: 43Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Udgifterne til dækning af politiets håndtering af demonstrationerne omkring Ungdomshusets nedrivning beløb sig til flere millioner om dagen. De samlede omkostninger kender jeg ikke endnu, men selv et optimistisk gæt vil ligge langt under prisen for at forære de unge et nyt ungdomshus.

Imidlertid skal man ikke lade sig afpresse af den slags udgifter, hvis man vil have et retssystem til at fungere. Nogle gange er man nødt til at tænke "uøkonomisk" og acceptere, at det koster flere penge at håndhæve loven, end det koster at lade stå til. Ellers ville man have et samfund, hvor en nation f.eks. kunne invadere et land på grund af olie, eller for at give sine venner økonomisk vind i sejlene.

Ideologisk set har vi betalt med et historisk kulturhus - omend misligholdt - der var tilholdssted for unge, hvor de holdt fester, foredrag, musikarrangementer, osv. Det var også et tilholdssted for blandt andet BZ-ere og autonome, selv om disse langt fra var husets primære brugere.

For denne ideologiske betaling har vi fået en fundamentalistisk kristent sekt ind på Nørrebro med den eksplicitte hensigt at missionere overfor en af Danmarks største kulturblandinger. Det er en sekt af den slags, der prædiker had mod homoseksuelle og er imod fri abort og sex før ægteskabet, og som forlanger, at dens medlemmer isolerer sig fra familie og venner. Det er en sekt, der har til hensigt at genere hele landet med deres mission. Det er en sekt, der kan forventes at være årsag til langt mere ballade det pågældende sted, end Ungdomshuset var.

Jeg er sikker på, at højreekstremisterne frydes over dette bytte, og jeg frygter, at størstedelen af befolkningen også mener, at det var et godt bytte.

Jeg mener derimod, at et retssystem, der muliggør den slags byttehandel, trænger til fornyelse. Ellers ville vi stå i en situation, hvor et land f.eks. kunne føre krig af religiøse årsager.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 07.03.2007 17:09.

Forrige indlæg: Faderhusets vision

Næste indlæg:Kristen nypuritanisme

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.