Spil noget med Slayer!

| 1 Comment |
Lixtal: 41Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Det er ikke en rigtig heavy-koncert, før nogen blandt publikum har råbt "Spil noget med Slayer" efter det spillende band. Imidlertid er det de færreste, der ved, hvor udtrykket kommer fra, men som en af de mennesker, der har været med til at gøre udtrykket - som helst skal siges på meget drævende jysk: "Spil nåed mæ Slayer" - populært, er her historien.

god-listens-to-slayer.jpgTiden skal spoles tilbage til engang midt i 1990'erne, og stedet er Skanderborg under Skanderborg-festivalen. Det er søndag formiddag, og alle er trætte, mens de begynder at bryde op. Den eneste underholdning er Peter Belli ved indgangen. I mangel af noget fornuftigt at tage sig til, står eller sidder alle publikummerne og kigger halvtomt på ham.

Peter Belli er til gengæld morgenfrisk, og råber fornøjet ud til publikum: "Nå, er I parate til noget rigtig rock?"

På dette tidspunkt, og inden nogen når at svare det "nej!", de tænker, vågner en langhåret heavy-type, som enhver ville have troet død, pludselig op, og rejser sig halvt op. Som svar på spørgsmålet mumler han stadig lidt groggy: "Spil nåed mæ Slayer...", og falder straks i søvn igen.

Dette citat var vi nogle stykker, der tog med os tilbage fra Skanderborg til Aalborg, hvor vi begyndte at gentage det, når diverse lokale heavy-bands mere eller mindre professionelt var i kontakt med publikum mellem numrene. Med tiden har andre publikummere taget udtrykket til sig, og heller ikke de store bands (inklusive Slayer) har kunnet se sig fri for at høre nogen råbe "Spil noget med Slayer" med jævne mellemrum.

1 Comment

Heh, jeg tror faktisk at jeg kender den pågældende personage. En af mine venner er i hvert fald fra Skanderborg, og han råber "spil noget med Slayer" ved alle koncerter.

Min egen bedste brug af udtrykket er også fra Skanderborg festival i 2005 (tror jeg). Drengene fra Angora-feberen var på sit højeste, og de optrådte hele to gange på festivalen, en gang som Team Easy On på Bøgescenen og en gang som Henrik Solgaard-show på en af de mindre scener. De kom godt rundt i genrerne, og nåede til heavy metal, hvorpå Solgaard spurgte publikum efter ønsker - og så var jeg nødt til at skrige "SPIL NOGET MED SLAYEEEEERR!!" af mine lungers fulde kraft.

Desværre spillede han Enter Sandman i stedet.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 06.07.2007 15:57.

Forrige indlæg: Single-minister

Næste indlæg:Holmegaards splinter i glæden

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.