Asmaa uden tørklædet

| No Comments |
Lixtal: 52Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Min holdning til Asmaa i Enhedslisten er entydig: Religiøse mennesker hører ikke hjemme i roller som politiske talerør.

Men når det er sagt, så vil jeg også pointere, at hun på ingen måde kan opfattes som fundamentalist, selv om især højrefløjen meget gerne vil fremlægge det sådan.

Et tørklæde og en bekendelse til Islam gør ikke en muslim spor mere fundamentalistisk end en kristen, der bærer et kors i en halskæde og opfatter sig selv som kristen. Faktisk er et kors om halsen faktisk mere et udtryk for religiøst tilhørsforhold end et tørklæde, fordi korset er et bevidst valg af udtryk, mens et tørklæde er en kulturel tradition, som ikke kræver en bevidst stillingstagen til et trosforhold.

Asmaa har udtrykt, at hun anerkender homoseksualitet. Hun er kvinde, som udtaler sig politisk. Hun er ikke en kuet person, der ikke tør se mænd i øjnene eller sige sin mening. Hun spiller ud fra vestlige, demokratiske principper ved at stille op til valg.

Personligt tror jeg, at hendes muslimske identitet og insisteren på at bære tørklæde måske bunder i et ønske om ikke direkte at frastøde sine trosfæller, mens hendes holdninger langt hen af vejen er langt mere demokratiske og humanistiske end de værdier, man kan tilskrive de "almindelige kristne", som man finder på højrefløjen.

Hun er i praksis næppe mere religiøs, og formentlig endda mindre religiøs, end de fleste danske politikere, og er sikkert kun synlig i den religiøse sfære, fordi hun bærer et synligt tørklæde. Jeg mistænker hende endda for kun at slå på sin religion af den ene årsag, at hun vil undgå at gøre muslimske vælgere alt for sure.

Som sådan kan jeg ikke opfatte hende som særlig religiøs i forhold til så mange andre politikere - Dansk Folkepartis fundamentalistiske dommedagspræster er langt længere ude på overdrevet end hun er, og også de mere moderate kristne politikere gør tilsyneladende også mere ud af at følge deres religiøse overbevisning i deres politiske valg end hun gør. Jeg mener bare ikke, at hun bør være repræsentant for Enhedslisten, når hun slår på at acceptere religion.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 26.10.2007 21:05.

Forrige indlæg: Privatisering er en guldgrube - for de private firmaer

Næste indlæg:Karen Jespersens baller

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.