Fascisme, farce eller fejhed

| No Comments |
Lixtal: 54Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Med valgnederlaget til det menneskelige Danmark i aftes er den borgerlige regerings flertal sikret med 94 mandater, hvis ellers VKO og Y (udtales: "vee-koy") kan finde sammen.

Og her er det naturligvis, at jeg må minde læseren på, hvordan Ny Alliance (Y) i manglen på et velformuleret politisk grundlag er gået til valg på at sætte Dansk Folkeparti (O) uden for indflydelse.

Ny Alliance fik fem mandater, og vi har derfor en situation, hvor VKO alene kun kan mønstre 89 mandater - lige netop for lidt til at være et formelt flertal. Tilstrækkeligt til ikke at være et mindretal, javist, men heller ikke et flertal.

VKO ville være en fortsættelse af det rene vanvid med højreekstremistisk racisme, krigsliderlighed, skattefrihed til multinationale selskaber, forskningsfjendtlighed, yderligere sjofling af vores børns institutioner osv., sådan som vi har set det de seneste seks år. (Godt nok var O ikke formel regeringspartner, men mon ikke de bliver det denne gang.) Men denne fascistiske indgangsvinkel kan heldigvis heller ikke mønstre et entydigt flertal over de magiske 90 mandater.

For at have et klart flertal må VKO samarbejde med Y. Imidlertid har Ny Alliance (Y) under hele valgkampen - endog som formål for deres eksistens - erklæret, at deres formål er at styrte Dansk Folkeparti (O). En regering i form af VKOY vil i bedste fald være en ren farce, hvor to af regeringens parters erklærede formål er at bekrige hinanden. Som Villy Søvndal fra SF udtrykte det, så vil det være en særdeles underholdende situation.

For at det overhovedet skal kunne lade sig gøre at fastholde en sådan regering, må vi nok desværre se frem til, at Y afslører sig selv som et af de fejeste partier i danmarkshistorien, der løber fra selve deres eksistensgrundlag, og gladeligt slikker Anders Fogh Rasmussens unævnelige ud fra præcis samme grundholdning, som Dansk Folkeparti lagde for dagen, da de løb fra deres få menneskelige valgløfter til fordel for deres egentlige, racistiske dagsorden, idet de henviser til "magtens pris".

Hvadenten det bliver til fascisme, farce eller fejhed, så vil jeg fra denne blogpolitiske retning ikke undlade at påpege adskillige af de kommende eksempler på, at Ny Alliance løber deres valgrundlag til fordel for støtte af deres politiske modstanderes ærinde. Vi kan sikkert allerede nu begynde at forberede smilemusklerne på, at de om få dage formentlig vil trække deres krav om dronningerunde tilbage.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 13.11.2007 23:26.

Forrige indlæg: Skal Fogh og Pia væltes?

Næste indlæg:Færøernes homofober sikrer Pias regering

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.