Kære kolleger

| No Comments |
Lixtal: 52Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Bemærk: For at undgå misforståelser vil jeg gøre opmærksom på, at det følgende alene skal opfattes som et humoristisk indslag. Punkternes dobbelttydighed skal af indlysende årsager ikke opfattes som rettet mod min nu tidligere arbejdsplads. Indlægget er skrevet, fordi min fratrædelse var en så oplagt lejlighed til at lave sjov, at det ville være synd at forspilde muligheden for at underholde de af mine kolleger, der er faste læsere af denne blog:

Kære kolleger.

career-next-exit.jpg

Som I nok alle har hørt, har jeg fundet et nyt arbejde, og i dag er min sidste dag i firmaet. Jeg vil gerne benytte lej­lig­he­den til at sige tak til jer alle for de ud­for­drin­ger, I har givet mig.

Min jobs­kif­te har været un­der­vejs et stykke tid, for et godt job er jo en kom­bi­na­tion af flere ting. Både løn, per­so­na­le­go­der, kantine, ferie og fritid, ud­dan­nel­se, an­er­ken­del­se, kar­ri­e­re­mu­lig­he­der og ar­bej­dets indhold har ind­fly­del­se på, om et job er godt. Jeg vil gerne rette en stor tak til firmaet for dets store hjælp i hele pe­ri­o­den, hvor jeg har gået med med tanker om jobs­kif­te, idet firmaet har hjulpet med at danne et sam­men­lig­nings­grund­lag for mig, hvor jeg ikke sidder tilbage med en følelse af, at jeg har måttet gå på kom­pro­mis.
Virksomheden er vokset enormt, siden jeg blev ansat, og det har været spændende at opleve udviklingen af firmaet fra nærmest en lille garage-virksomhed frem til i dag, hvor garagen er blevet bygget meget større og fyldt med mennesker. Den slags vækst sætter store krav til modenhed i firmaet, og jeg synes det er imponerende, at virksomheden har kunnet fastholde ledelses- og kommunikationsstilen under en så kraftig vækst med kun et minimum af ekstra administrativt personale og arbejdsprocedurer.
Firmaets oprindelige ånd er stadig i live siden dengang, hvor jeg valgte firmaet på grund af muligheden for at arbejde med interessante opgaver, og hvor løn og personalegoder kom i anden række - et system, som i dag er blevet systematiseret til maksimal effektivitet, nu hvor de interessante opgaver har gjort os til et konventionelt udviklingshus. Jeg tror endda, at det er dette fokus på arbejdet, samt vores vished om, at vi kan og vil udvikle, der har fået os til at bruge utallige mandeår på at opfinde en lang række af vores egne interne værktøjer i stedet for at nøjes med billige færdigvarer, der kunne meget mere, end vi havde brug for, så vi den dag i dag stadig har rigtig mange udfordringer på jobbet.

Jeg har dog længe følt, at jeg ikke rigtig passede ind i firmaet længere, og jeg estimerer, at i de 5½ år, jeg har været ansat, er nok omkring 70% af mine evner gået i en anden retning end mine personlige ønsker. Selv om jeg bestemt mener, at jeg således stadig har meget at bidrage med i forhold til virksomhedens kompetencebase, er det en udvikling, som jeg ikke helt synes, at jeg kan være mig bekendt.

I den forbindelse kan jeg 100% mærke, at vores værdier om fastholdelse af kompetente medarbejdere samt fokus på strategisk uddannelse har haft en markant effekt. Også de andre virksomheder, jeg har talt med under min jobsøgning, har fremhævet vigtigheden af løbende uddannelse under ens ansættelse. Firmaet har gjort en stor strategisk indsats for at sikre, at vi ikke på denne måde bevæger os i retning af konkurrerende firmaers interesser.
Jeg har også noteret en klar forståelse for, at ansatte skal behandles lige uanset f.eks. anciennitet. Mit 5-års jubilæum ved firmaet blev således forbigået i tavshed, så man ikke har risikeret, at nyere ansatte har følt sig "for nye". Det tyder på en ganske særlig forståelse for medarbejdernes behov for at føle sig værdsat, som jeg tror er svær at finde andre steder.
Det er også helt tydeligt, at vi satser på en teamwork-ånd, hvor det er firmaet og ikke den enkelte, der står i centrum for opgaverne. Selv om jeg måske på tomandshånd har fået et anerkendende ord fra uofficielt hold ved sjældne lejligheder, har firmaet været fuldstændig konsekvent i sin afholdelse fra håndgribelig kompensation, når jeg har ydet en særlig god, individuel indsats. Den slags sender et utvetydigt signal om, at ansvaret for vore opgavers udførsel er en fælles indsats. Det åbne, tætpakkede kontorlandskab uden lyddæmpning har også bidraget enormt til vores fælles nærhed og mulighed for at skabe balance mellem arbejde og privatliv, for der har altid været folk i nærheden, som uopfordret kunne fortælle anekdoter fra deres fritid.
Jeg kan samtidig udtrykke tilfredshed med, at jeg ikke på noget tidspunkt har følt mig overset som individ. Det har hele tiden stået klart for mig, at firmaet har taget hånd om individernes forskelle ved f.eks. at lægge ét sæt standarder for ledelsen, og ganske andre for vi menige ansatte. Hensynet til individet har også vist sig særdeles tydeligt i vore mange forsøg på harmonisering af firmaets arbejdsmetoder, hvor der er brugt tusindvis af timer på, at involverede parter meget entusiastisk har sikret sig, at deres egne metoder er tilgodeset, og også efterfølgende har fortsat arbejdet i denne retning.
Jeg vil selvfølgelig rette en særlig tak til ledelsen, der har støttet sig til metoder, der har været kendt og afprøvet i århundreder. I har lært mig en række væsentlige pointer omkring ærlighed, samvittighed og støtte til ens underordnede. Jeg har også forstået værdien af en kompetent og inddragende projektledelse, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg vil opleve helt andre forhold i mine fremtidige jobs. I har givet mig et stærkt fingerpeg om, hvad der kan opnås af en ansvarlig og kompetent ledelse. Jeg glæder mig over, at I har turdet udvise initiativ, hvor vi andre sikkert ville holde os tilbage af de begrænsninger, som fornuft og logik en gang i mellem kan få os til at føle os hæmmede af, eller hvor vi måske ville have haft en for stor tiltro til den faglige autoritet, som firmaets eksperter besidder.
Jeres tillid til de ansatte tror jeg er helt uhørt de fleste steder, og illustreres måske bedst ved jeres beslutning om at kunne prioritere sikkerheden omkring kundefortrolige og personlige oplysninger så lavt. Det er de færreste succesfulde firmaer, der kan demonstrere en sådan tillid til deres ansatte!
I er en ledelse, som har haft mod til at identificere sine egne styrker i opgangstider, men som også har været parat til at søge forklaringerne udenfor huset i nedgangstider. Det er denne kombination af ydmyghed og åbenhed, der udstikker retningen for virksomhedens fremtid og mulighed for succes, og som har sat os i stand til at vende skuden 360 grader rundt, når der har været kriser. Jeg tror også, at vores evne til det, der visse steder ville blive kaldt "god jysk" besindighed, har været et vigtigt bidrag til at bringe os derhen, hvor vi er i dag. I et felt, hvor succes er betinget af risikovillighed og nytænkning har vi gang på gang kunnet overhale nr. 2 ved ikke at spille hazard gennem investeringer eller foregribende produktudvikling.
Alt dette har givet mig en arbejdsglæde, som jeg ikke har kunnet undgå at dele med både familie og venner, og som ofte har fået vejen til arbejde om morgenen til at føles alt for lang.
Jeg ønsker jer derfor alle lykke og alt muligt held fremover. Jeg er sikker på, at der også efter min tid sammen med jer vil være et rigt udvalg af udfordringer foran jer. Efter at have arbejdet her i firmaet føler jeg mig meget godt forberedt til stort set enhver udfordring, jeg måtte komme til at stå overfor, og jeg glæder mig til at komme i gang.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 30.06.2008 12:16.

Forrige indlæg: Skal Søren Pind lynches?

Næste indlæg:Sieg OL!

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.