Pølsesnak

| No Comments |
Lixtal: 40Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Pølsevogn

Påansk Folkepartis landsmøde i Herning fremhævede Pia Kjærsgaard pølsevognen som symbol på dansk kultur. Pølsevognen vil snart lade livet på grund af EU og muslimske indvandrere, mente hun. Historien melder ikke noget om, hvorvidt kristne indvandrere fra kulturer uden pølsevogne også udgør en trussel, men det gør de jo nok.

Men ser du, Pia, truslen kommer faktisk hverken fra EU eller fra de lande, der ligger længere væk. Den kommer indefra - ikke fra danskere, der stemmer på EU eller som har et minimum af humanistisk ansvarlighed, men fra danskere, der har en viden om, hvad de spiser.

De oprindelige røde pølser var oprindeligt pølser, der ikke længere var friske. De blev dyppet i rød farve, så den kunne kendes fra de friske pølser. Den røde pølse var billigere og derfor populær, og siden er den røde pølse gjort giftig ved at tilsætte overdrevne mængder farvestof af typen E120, der er stærkt skadeligt.
Den fast-food, som man får serveret i en pølsevogn, er ikke sund. Da EU forbød de røde pølser, var det ikke en kulturkamp, men en konsekvens af, at fødevareeksperter fandt det nødvendigt at forbyde farvestoffet i større mængder. Det helt synlige resultat ville kunne ses på den røde pølse, der således ville få en tættere lighed med pølsevognsklientellets hudfarve.
Selv maden på McDonalds og Burger King - som i øvrigt er konkurrenter til pølsevognen på fast food-markedet og bestemt ikke proponenter for dansk kultur - er sundere end pølsevognsmaden.
Danskerne er simpelt hen ved at få øjnene op for, at det ikke er ligemeget, hvad man putter i hovedet. Der er sund mad, og der er mindre sund mad. Farvestoffer og fedtstoffer er ting, man helst skal holde sig fra, ligesom fast food generelt ikke er nogen god idé. Dét er truslen mod pølsevognen.
Pølsevognen er ikke ved at blive fordrevet af pizzariaer, kebabhuse, eller falafelstande. Den er ikke ved at blive fordrevet af slagterier, der er bange for at lave pølser med svinekød i. Den er i stedet ved at blive parkeret samme sted som tandsmørret, det stegte flæsk, sødmælken og Sunset Yellow.

Hvis pølsevognen er truet, er det ikke på grund af EU eller muslimer. Den er truet af det, der adskiller Dansk Folkepartis og deres vælgere fra vi øvrige danskere: Uddannelse og viden.

Med tak til Peer Plus.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 21.09.2008 10:18.

Forrige indlæg: Kurt Westergaards Muhammed-tegning er politisk

Næste indlæg:Tre muligheder fra Dansk Folkeparti

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.