Privat politi udspionerer venstrefløjen

| 8 Comments | 2 TrackBacks |
Lixtal: 57Meget svær: Faglitteratur, afhandlinger, lærebøger, lovtekster
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Politivold

Bå det svenske og det danske politis ledelse undrer sig over, at en gruppe danske po­li­ti­folk har del­ta­get i civil under en stor, ven­stre­o­ri­en­te­ret de­mon­stra­tion i Malmø. De gav udtryk for at være der i deres fritid, men helt ærligt: En halv snes po­li­ti­folk i civil ved samme de­mon­stra­tion? Det er noget, de har plan­lagt.

Ven­stre­o­ri­en­te­re­de retter med mel­lem­rum an­kla­ger mod po­li­ti­et om, at po­li­ti­et virker mere end bare pro­fes­sio­nelt in­te­r­es­se­re­de i at for­hin­dre de­mon­stra­tio­ner: Måske har de ven­stre­o­ri­en­te­re­de ret i, at der findes ele­men­ter ved det danske politi, der har en helt per­son­lig in­te­r­es­se i at un­der­tryk­ke folk på ven­stre­flø­j­en. Det kunne være in­te­r­es­sant at se, om der er nav­ne­sam­men­fald mellem de på­gæl­den­de be­tjen­tes - hvis deres navne altså of­fent­lig­gø­res - og nogen af de mange høj­re­o­ri­en­te­re­de grupper.

Update: Det viser sig, at en af betjentene er et velkendt problembarn under venstrefløjens demonstrationer. Der er åbenbart tale om en betjent, der har så svært ved at adskille sine personlige holdninger imod venstrefløjen fra sit politiarbejde, at det i følge Politiken ligefrem har gjort ham forhadt blandt aktivisterne.

2 TrackBacks

Politiet fabrikerer en flugtrute from Aminas og Oles sæbekasse on 24.09.2008 17:38

Politifolkene, der for nyligt havde lidt svært ved at adskille politiarbejde og privatliv i Malmø, var i følge MetroXPress blevet inviteret af det svenske politi. Det benægter det svenske politi.Dermed ved vi godt, hvordan sagen vil udvikle sig: Det da... Read More

Ryd politigården from Aminas og Oles sæbekasse on 01.03.2009 09:45

Politiet består af mennesker som vi andre, omend for en vis dels vedkommende af den slags mennesker, der godt kan lide at gå bevæbnet og i uniform. Derfor har de også almindelige menneskers interesser.Allligevel er det ikke altid helt nemt... Read More

8 Comments

Jeg har venner, der deltog i European Social Forum i Malmø og genkendte ham. Der er tale om den famøse Bjarne Christensen, der igennem mange år har været garant for provokerende og brutal adfærd fra politiets side, særligt som indsatsleder mod venstreorienterede demonstrationer og lignende.
Det er netop samme "Bjarne Benlås", som omtales i den artikel, I linker til - et tilnavn, som han fik, da han var indsatsleder under den aktion, hvor politiet uden anden grund end overskud af machismo og magtarrogance myrdede den 18-årige Benjamin Schou. De slap i øvrigt straffrit fra denne forbrydelse og anvender stadig i dag den forkætrede benlås.

Ja, den pågældende betjent er iflg. Modkraft.dk "Bjarne Benlås", den selvsamme meget agressive indsatsleder, som nytårsaften 1992 lagde den 18-årige Benjamin Schou i benlås, hvilket han for nylig døde af uden at være vågnet op siden.

Det er én af grundene, til at han er forhadt. Den anden er, at det ikke er tilfældigt, at det netop var ham, der "kom til" at sende en mand i koma den aften ... nogle mennesker er bare mere brutale end andre.

Wolf: Ja, det er jo det, BZ'erne/de autonome og deres bekendte i Kbh og omegn har sagt i årevis: At de og andre bliver forfulgt af forskellige politifolk, en forfølgelse, der efter det beskrevne svarer helt til "hate crimes".

Som det fremgår af dagens opdatering har Bjarne store vanskeligheder med at forklare, hvorfor han i sin fritid agerede privat spion i Sverige. Politidirektøren medlte ellers i går ud, at hun ville modtage en redegørelse i dag, men den er åbenbart udeblevet.

Rasmus: Tak for opdateringen.

Wolf: Nuvel, jeg hørte selv om det københavnske politis opførsel overfor "BZ-typer" fra folk, hvis ord jeg ikke havde eller har nogen grund til at betvivle, og derfor har jeg altid accepteret, at BZ-ernes/de autonomes fremstilling er i det store og hele korrekt.

Til Sorte Klat-åbningsdemonstrationen i 1983 så jeg også selv, hvordan ordensmagten helt formålsløst "opløste" en fredelig demonstration ved at trække kniplerne og drive over tusind mennesker fra havnen, over Kgs. Nytorv og op gennem midtbyen, med betydeligt kaos til følge.

Jeg så selv, da et af demonstrationens mere ubeherskede elementer stjal en øl op af en forbipasserendes ølkasse, og 4-6 betjente sprang på ham, strakte ham til jorden og bankede ham med knipler ...

TV-Stop har også lavet nogle ret rystende dokumentarprogrammer om politiets fremfærd i forbindelse med hashhandelen på Christiania, en sag, som jeg mener Pernille Frahm fra SF også var involveret i.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 22.09.2008 05:39.

Forrige indlæg: Foruroligende politikere

Næste indlæg:Dansk Folkeparti vandt i udlændingeaftalen

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.