Teknologirådet foreslår obligatorisk PC-eftersyn

| 3 Comments | 1 TrackBack |
Lixtal: 51Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Teknologirådet anbefaler regeringen at indføre lovpligtigt PC-eftersyn. Eftersynet har i følge Teknologirådet:

... til formål at tjekke, om du har et antivirusprogram og en firewall, men det skal også tjekke om du har fået opgraderet dine programmer, så du ikke har alvorlige sårbarheder i din pc.
Birgitte Mikkelsen, Teknologirådet


De politiske partiers IT-ordførere er heldigvis skeptiske overfor forslaget, som i høj grad lægger op til overvågning af folks personlige data.

Den ellers blinde IT-høne Helge Sander fandt denne gang et korn, idet hans reaktion er, at man skaber falsk tryghed. Sikkerhed i IT-verdenen kommer ikke af teknologi, men ved at bruge sund fornuft:

Det er vigtigt, at vi ikke får skabt en falsk tryghed, men at vi derimod hele tiden hjælper borgerne til at bruge deres sunde fornuft.
Helge Sander

Teknologirådets forslag er også kun nødvendigt for en bestemt gruppe mennesker, nemlig brugere af Windows-baserede PC'ere. For folk som mig, der bruger Linux, er der indtil videre ingen virus at være bange for, og på grund af Linux-arkitekturen er firewalls også langt mindre nødvendige end på Windows-arkitekturer. Endelig er Linux-programmer også typisk installereret via en "distribution", hvilket vil sige, at alle opdateringer af såvel operativsystemet som applikationerne foregår ét sted. Windows-programmer er kendetegnede ved, at man som bruger skal opdatere hvert program for sig, og det kan man nemt glemme, især hvis man ikke bruger det pågældende program så tit.

For Linuxbruger er Teknologirådets forslag indtil videre fuldstændig unødvendigt.

Windows-brugere, der måtte være interesserede i en gratis scanning af computeren, kan benytte sig af Trend Micros Housecall, som dog ikke checker firewall-opsætning og programmernes status.

1 TrackBack

Teknologirådet foreslår regeringen at indføre obligatorisk PC-eftersyn. Men ønsker vi dette indgreb i privatsfæren, og har vi alle brug for den slags hjælp? Read More

3 Comments

Hvis man er bekymret for sin PC-sikkerhed (og det er der al mulig grund til at være, hvis man bruger Windows), kan man med fordel skifte til Linux.

Det er ikke skudsikkert (f.eks. gør det jo ikke så meget ved phishing), men det løser 99% af problemet. Hvis Teknologirådet så i stedet tog sig sammen til at gå ud & sige det ...

hm. Det er ikke første gang Teknologirådet siger sådan noget. De har virkelig ingen fornemmelse for borgerrettigheder.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 11.09.2008 08:39.

Forrige indlæg: Erfaringsgrundlag

Næste indlæg:Konservative og Dansk Folkeparti deler stemmer

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.