Ny Kristenalliance vil tage patent på julen

| No Comments |
Lixtal: 45Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Kristeligt Dagblad, d. 29/10 2008 - Ny Kristenalliance vil sikre julen som kristen tradition.

Den afgåede formand for Kristendemokraterne, Bodil Kornbek, har sammen med den tidligere partifælle Henning Halmstrøm stiftet et nyt parti ved navn "Ny Kristenalliance". I det nye partis principprogram er de bibelske referencer udeladt. Til gengæld vil Ny Kristenalliance ændre i lovgivningen, så kristendommen får ejerskab af traditioner, som ofte forbindes med kristendommen, herunder julen.

Bodil Kornbek forklarer baggrunden for principprogrammet sådan:

»Det er helt grundlæggende for vores kristne grundsyn, at holdninger, der bygger på kristne traditioner, kun skal gælde for kristne mennesker. Vi har f.eks. længe fastholdt, at homoseksuelle ikke skal kunne giftes, fordi giftermålet er helligt mellem heteroseksuelle, og på samme måde er det kun naturligt, at adgang til julen skal være begrænset til kristne«.

I følge Bodil Kornbek har mange ikke-kristne overtaget julen, som om det var deres egen. De giver hinanden gaver, tager fri fra arbejde og pynter op, men ingen af dem tænker på Jesus. Der er endda mange af dem, der ikke engang går i kirke, og nogle er endda homoseksuelle eller har haft sex før ægteskabet, forklarer hun, og Bodil Kornbek har ikke meget til overs for dem:

»De deltager jo bare for at høste frugterne af vores andres arbejde, og går slet ikke op i julens sande budskab«, siger Bodil Kornbek til Kristeligt Dagblad.

Hun benægter dog, at Ny Kristenalliances holdning bunder i snæversynethed, og mener i stedet, at partiet forsøger at gøre samfundet bedre. Bodil Kornbek understreger, at ikke-kristne også kan deltage i festligheder, så længe de holder sig fra julen:

»Vi siger bare, at de ikke skal kalde deres fester for jul. Kald det "afgudsdag" eller "jeg ville ønske, jeg kunne fejre jul, men jeg er en gudeløs hedning"-dag, eller hvad ved jeg. Og de kan jo gå dør til dør og læse videnskabsteori med hinanden, eller Harry Potter eller hvad det nu er, den slags læser. Bare det ikke er jul«.

Det er også meningen, at alle kristne ferier skal være forbeholdt kristne, mens den øvrige befolkning forventes at arbejde.

Læs også: Homoseksuelle vil tage patent på designerfaget.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 29.10.2008 07:15.

Forrige indlæg: Hvor er Dansk Folkeparti?

Næste indlæg:Fortæl mig, hvad du tror på, og jeg kan fortælle dig, hvad du er

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.