Nej, Ulla - Obama har nok netop forstået det

| 5 Comments |
Lixtal: 44Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Ulla Tørnes (V) mener, at Barack Obama har misforstået Danmarks indsats overfor de irakiske flygtningen. Danmark er nemlig et af de lande, der pr. indbygger betaler flest penge for, at irakiske flygtninge ikke skal komme her til landet, forklarer hun.

Og her er det så, at jeg har et andet gæt end Ulla Tørnæs: Det er nok snarere sådan, at Obama netop har forstået, at det ikke hjælper irakerne, at Danmark støtter Iraks nabolande.

5 Comments

Det er den sædvanlige: "vi afviser.." holdning fra regeringen. Der er ingen kritik der er relevant; chancerne er dog for at Obama er ret ligeglad - det er kun de danske medier der hopper på den igen og igen...

Hvorfor skal flygtningene helt til Danmark? Det ville da være bedre hvis de blev i nærområderne så de ikke er så langt fra deres reelle hjem og hjemland. Dette Har dog også altid været regeringens politik, nemlig at hjælpe flygtningene i nærområderne så frem nærområderne kan tage imod dem imens konflikten varer, hvilket er tilfældet med den konflikt.

Det er jo trodsalt flygtningene som skal være med til at bygge landet op og indrette det og det kan man ikke hvis man befinder sig i Danmark.

Hvorfor skal flygtningene til Danmark og ikke forblive i nabolandene?

Nu er det jo Danmark, ikke nabolandene, som har ført krig i Irak, og det er derfor Danmark, som har et medansvar for de millioner af fordrevne irakere.

Det er vel ikke rimeligt, at nabolandene skal belastes af Danmarks beslutninger, for selvom der ydes 100 millioner DKK, kan det langt fra kompensere for de ulemper og udgifter, flygtningestrømmen påfører nabolandene.

Næh, Fogh og Kjærsgaard (og Tørnæs) må bøde for deres fejlslagne angrebskrig og modtage det antal irakiske flygtninge -- med samtlige hustruer og børn -- som modsvarer den danske brøkdel af den militære indsats.

På Obama's egen side er det netop det han siger han selv vil gøre, så der duer dit argument ikke. Faktum er at Obama ikke indså at Danmark giver meget efter sin størrelse, længere er den ikke, kunne dog være fedt at få vist lidt respekt for det. De 379 irakere som Danmark modtog, svarer til at USA skulle modtage 21.450 irakere, da de er 56,6 gange flere indbyggere.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 10.11.2008 16:05.

Forrige indlæg: Foghs note til selv

Næste indlæg:Danish Guantánamo May Become a Reality

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.