Søgemaskineforurening hjælper til svindel

| No Comments |
Lixtal: 58Meget svær: Faglitteratur, afhandlinger, lærebøger, lovtekster
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
en af årtiets største industriskandaler om svindel for mindst en halv milliard kroner i IT Factory er det også kommet frem, at IT Factory har betalt en SEO-ekspert for at skjule dårlig omtale på nettet.

En SEO-ekspert er en person, der specialiserer sig i at sikre, at bestemte resultater dukker op som de bedste bud i søgemaskiner såsom Google.

Dette er der i princippet ikke noget galt i, og den pågældende SEO-ekspert kan heller ikke klantres for at have fungeret som leverandør til IT Factory.

Imidlertid har den pågældende SEO-ekspert benyttet sig af metoder, som søgemaskinerne generelt ikke er begejstrede for. I følge ComputerWorld har SEO-eksperten blandt andet arbejdet således:

Rent praktisk foregik arbejdet, som blev betalt af IT Factory ved at skrive en række positive blogindlæg og linke til artikler i diverse medier, herunder Computerworld, hvor Stein Bagger i 2002 blev omtalt positivt.
SEO-eksperten har således skrevet kommentarer i blogs, oprettet "favoritter" i delte links, m.v., og på anden måde udbredt det, der er kendt under betegnelsen søgemaskine-spam og "black hat"-teknikker. (Denne væsentlige pointe er sorteret væk i Politikens dækning, men det skyldes nok, at Politikens vinkel er IT Factorys forsøg på at se stuerene ud.)

Mens spam i email er irriterende, er søgemaskine-spam direkte skadeligt, idet relevansen af søgeresultaterne skævvrides overfor de folk, der søger reelle oplysninger. Ikke overraskende er søgemaskiner-firmaerne heller ikke specielt begejstrerede for denne fremgangsmåde, og forsøger på forskellige måder at opdage det og undgå det.

Det er uvist, hvor meget det er lykkedes for den pågældende SEO-ekspert at forvanske søgeresultaterne, når potentielle kunder eller andre instanser har søgt efter oplysninger om IT Factory på Google, men det er værd at spekulere på, om IT Factorys svindel kunne være afsløret tidligere, hvis ikke SEO-eksperten havde skjult de inkriminerende opløsninger.

Det er den slags personer, der mod betaling er med til at gøre tilværelsen en lille smule mere ærgerlig for alle andre.

Update: Eftersom den pågældende SEO-ekspert fra Concept-I omtaler mig i temmelig personlige termer som den eneste, der har været kritisk i de fora, hvor han har diskuteret sin involvering med IT Factory, vil jeg gøre opmærksom på følgende: Vi var fire-fem mand, der var involveret i diskussionen, så selv om Thomas Rosenstand fra Concept-I kan kalde mig "én enkelt person", så udgør jeg også dermed 20-25% af holdningerne, hvor de øvrige personer i debatten i øvrigt ernærer sig som SEO-konsulenter. Så mere enkeltstående i min kritik er jeg altså ikke. Se også artiklen i ComOn, som i øvrigt også illustrerer, at der er flere end mig, der er kritiske overfor den forretningsmetode, Concept-I benytter sig af.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 03.12.2008 12:56.

Forrige indlæg: Derfor er Linux sikker mod virus

Næste indlæg:Software kan gøre os smukkere

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.