Lømler med omtanke

| No Comments |
Lixtal: 36Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Carsten Agger lufter en yderst begrundet mistanke om, at "lømmelpakken" måske ikke har særlig meget med klimatopmødet at gøre. Noget tilsvarende har vi nemlig set med terrorlovgivningen, der hurtigt blev brugt til at dømme Greenpeace, og med skærpelsen af våbenloven, der har givet domme til mennesker, der i situationen var åbenlyst uskyldige.

Love rammer nemlig ikke kun deres intentionelle målgruppe, uanset hvor idealistisk eller nobelt, udgangspunktet måtte have været. Lovene bliver brugt i den udstrækning, anklagerne overhovedet kan, for det er anklagernes job: Hvis en lov kan bruges mod en landmand, selv om loven oprindeligt var rettet mod dybhavsdykkere, så bliver den brugt.

Nu vil det koste kr. 6.000, hvis ikke man forlader en demonstration indenfor tidsgrænsen af politiets opfattelse af "hurtigt nok", og det koster kr. 15.000, hvis man begår hærværk i forbindelse med en demonstration.

Stramningerne har til formål at få folk "til at tænke sig om" - dvs. at sikre sig, at de ikke demonstrerer med alt for stor iver og modvilje.

Nuvel, lad os således følge opfordringen til at tænke os om:

Hvis det koster kr. 6.000, hvis ikke man straks fjerner sig, så må man vel sikre sig, at man ikke bliver registreret - med de midler, man nu må vurdere nødvendige. Denne pris kan f.eks. opvejes med prisen på kr. 15.000 for at befri en aktivist fra politiets varetægt, idet et antal aktivister påtager sig risikoen for en bøde på kr. 15.000, som de befriede aktivister hæfter solidarisk for til en lavere pris end kr. 6.000.

Skal det koste kr. 15.000 at begå hærværk, så må man vel sikre sig, at man får noget for pengene. Koster det kr. 10.000 at deltage i gadeoptøjer, så skal de planlægges således, og gennemføres med sådanne midler, at de for alvor giver bonus. På et tidspunkt bliver det så dyrt at demonstrere, at terroraktioner bliver mere oplagte. Hvor meget vejer en bøde til 10 mands hærværk i forhold til at spille sten-saks-papir om, hvem der skal fremstille en bombe og tage en fængselsstraf, hvis han/hun bliver opdaget?

Den grundlæggende dynamik hedder optrapning: Når love strammes og våben bruges oftere, vokser også modstanden.

Jeg vil i hvert fald følge Peter Christensens (V) opfordring:

Dem, der vil benytte lejligheden til at brænde København af, kan godt begynde at tale med deres forældre om at få hævet børneopsparingen.
Hvis det virkelig er nødvendigt at spare penge sammen, for at også mine børn får mulighed for at demonstrere mod svin som Peter Christensen og hans kolleger i regeringen, så lad det blive således.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 15.09.2009 12:40.

Forrige indlæg: Giv kristendommen samme ret som islam

Næste indlæg:Åbent brev til Peter Christensen

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.