Thor Pedersen (V) kalder den stærkt kritiserede madpakkeordning for "rendyrket socialisme".
Dette mener han øjensynligt, at den er, fordi den er påtvunget, så folk ikke kan fravælge at betale for den - lidt ligesom vi heller ikke kan nægte at betale for præsters uddannelse og løn, hvilket Venstre sjovt nok synes, vi skal blive ved med. Men hvordan ville madpakkeordningen mon se ud, hvis den var "rendyrket socialisme"?
For det første ville den sandsynligvis ikke være påtvunget, men ville være et tilbud. "Tvangselementet" ville nok højst være, at forældre ikke skulle fremstille alt for prangende madder til deres poder ud fra en betragtning om, at der ikke er nogen grund til, at de andre børn skal gøres misundelige. Børnene skal nok blive mindet på det på ganske kontant vis af de andre børn, hvis de andre børn bliver misundelige, og den slags konflikter bør de undgå.
For det andet ville maden være bedre. Årsagen til den dårlige kvalitet er, at stort set alle pengene går til profit til de private firmaer, opgaven udliciteres til, så der kun er få kroner tilbage til selve maden. Hvis denne profit blev strøget, ville der være flere penge til at lave en ordentlig madpakke for. Endelig ville maden være fremstillet sådan, at den rettede sig mod børnenes behov.
Grunden til, at madordningen er så elendig, er det kapitalistiske system. Den er kapitalistisk implementeret, og det er dét, der gør den så dårlig. Havde madpakkeordningen virkelig været rendyrket socialisme, ville den være blevet modtaget med kyshånd af de mange forældre, der har børn i børnehaven.
Leave a comment