DanID gør endnu engang NemID svært

| 2 Comments |
Lixtal: 54Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Det har ikke skortet på berettiget kritik mod DanID, hvis "NemID"-løsning absolut ikke er specielt nem, og helt grundlæggende er designet på en måde, der gør løsningen usikker.

Efter nogen forsinkelse gør DanID det nu også muligt at benytte sit NemID-login som reel digital signatur i den udstrækning, at man kan kryptere email, også på Linux. Eller rettere: Med unødigt møje og besvær vil man måske kunne få det til at fungere på én Linux-distribution, nemlig Ubuntu.

I følge DanIDs vejledning til Ubuntu-installationen skal man downloade det, der i udviklerverdenen er kendt som en "tarball", dvs. et komprimeret arkiv af filer. Den skal man selv pakke ud, og minsandten om man ikke ligefrem manuelt skal kopiere systemfiler ind i et systembibliotek. Det er usædvanligt brugerfjendtligt på et system, hvor almindelige brugere forlængst har vænnet sig til, at man får tilbudt et såkaldt "respository", hvorved både installation og løbende opdateringer går som en leg.

Og for at gøre ondt værre, forlyder det fra en kommentator på Version2, at når man manuelt kopierer systemfilerne, vil man overskrive de nyere og bedre versioner af disse systemfiler, som Linux-systemet er "født" med. Det betyder en forringelse af hele computerens sikkerhed, samt en meget høj risiko for, at installerede programmer ikke længere virker.

Jeg har derfor sendt følgende forespørgsel til DanIDs support:

Hej,

Angående applikationen til kryptering af email på Ubuntu.

1. Hvordan lever kravet om at installere en applikation op til DanIDs forsikring om, at man ikke skal installere applikationer for at benytte NemID?

2. Den aktuelle mulighed med "tarballs" og manuel(!) kopiering til systembibliotekerne er absolut ikke brugervenlig. Hvornår kommer der et repository til Ubuntu, sådan som almindelige brugere efterhånden er vant til på dette operativsystem?

Med venlig hilsen,

--Ole Wolf

2 Comments

Jeg vil vædde en bajer på at de enten ikke svarer, eller undlader at svare på det egentlige spørgsmål.

Super initiativ, glæder mig til at se hvad der kommer ud af det!

Svarer de ikke, må vi bare organisere en lille hær, og blive ved med at sende breve til de svarer:)

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 08.10.2010 10:00.

Forrige indlæg: Ironimeter

Næste indlæg:Dobbelt nationalitet

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.