Bo Hr. Hansens religiøse baggrund

|
Lixtal: 41Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Den ene af forfatterne til "Jesus og Josefine", Bo Hr. Hansen, blev interviewet i 22-nyhederne i TV2 for nogle dage siden.

Bo Hr. Hansen blev konfronteret med det faktum, at programmet er religiøs indoktrinering af børn. Han blev blandt andet spurgt, om ikke det var udtryk for religiøs propaganda og intolerance, når et afsnit af julekalenderen gav udtryk for, at hvis ikke det havde været for kristendommen, ville der ikke have været næstekærlighed i verden.

Desværre gav Bo Hr. Hansen ikke et eneste klart svar på spørgsmålene, men talte igen og igen udenom. Han blev også spurgt, om kristendommen betød noget for ham. I TV2-nyhederne var hans forklaring, at han da var medlem af Folkekirken, og at han både havde tvivl og tro, og efterlod således seerne med det indtryk, at han bestemt ikke var mere kristen end alle andre danskere. Det kunne umiddelbart godt give indtryk af, at Bo Hr. Hansen ikke havde forstået, hvad det var for religiøs indoktrinering, han i virkeligheden udsatte børnene for, og at det var et uheld.

Hans svar til TV2 nyhederne stemmer bare ikke rigtig overens med de svar, han har givet i andre interviews. I Ekstra-Bladet den 12. december fortæller han blandt andet, hvordan han beder aftenbøn hver aften. Sammenlignet med den almindelige dansker er dette ret usædvanligt, og afslører et intenst forhold til den kristne tro. Det er tydeligt, at Bo Hr. Hansen har forsøgt at underspille indflydelsen af hans overbevisning i TV2-nyhederne, og det afslører også, at han er klar over, at han bevidst forsøgte at lave en julekalender, der indoktrinerer børnene religiøst.

Hvis ikke dette er indikation nok, så afslører andre af Bo Hr. Hansens udtalelser hans dagsorden:

I et interview til Kristeligt Dagblad fortæller han, at de ønskede at forkynde om kristendommen, og at dette var en udfordring: "Vi har gerne villet vise så meget af Jesus som muligt, men når vi henvender os til børn, er den filosofiske side af kristendommen svær at få med".

I samme interview siger han også: "Vi vil også gerne vise, hvordan det danske samfund egentlig er gennem-kristent. Buddet om næstekærlighed har sat sine spor. Netop i en tid, hvor det danske samfund bliver multietnisk, er det også relevant at se på, hvad det er, kristendommen indeholder".

Dette kan kun tages som udtryk for, at Bo Hr. Hansen ønsker at dæmme op mod ikke-kristen påvirkning i det danske samfund, og at dette var hans fuldstændig bevidste strategi i udformingen af julekalenderen.

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 16.12.2003 16:33.

Forrige indlæg: Frygtelig statistik: 50% er dårligere end gennemsnittet

Næste indlæg:Det aktive had

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.