Det aktive had

|
Lixtal: 43Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Et af de træk, der går igen blandt hadefulde mennesker på Internettet, er deres tendens til altid at skulle blande sig på steder, hvor de udmærket er klar over, at de er uønskede. De blander sig i chatrum, der handler om det, de ikke bryder sig om. De invaderer message boards, hvor temaet er genstanden for deres had. De tæppebomber gæstebøger og kommentarfelter på websider, som giver udtryk for de holdninger, de afskyr. Og hvis det ikke er nok, skal de nok sørge for at trække deres menings-allierede ind, så de også kan chikanere.

Deres had er meget aktivt og udadrettet, så det er kun forventeligt, at de opsøger de ting, de hader. Ofte er der tale om folk, der tilhører perifere grupper, og som føler, at de ikke bliver forstået af omgivelserne. Internettet er det eneste sted, hvor det umiddelbart er muligt at udbrede sine meninger stort set uhindret.

Uden fornemmelse af, hvornår de overskrider andres grænser, vil de gladeligt diskutere helt andre emner end dem, der er temaet for chatrum, hjemmesider og diskussionsfora, hvis bare de har mulighed for at komme op og skændes. Jeg tvivler på, at deres opsøgning af konflikter er en bevidst søgning efter konflikt. De plejer i hvert fald at hævde, at de "ønsker at oplyse", "ønsker debat" eller "forsvarer sig" (især når de føler sig ramt). Men der er vel også et udtryk for, at de forsøger at gøre sig meget større, end de er, når de ligefrem opsøger folk at diskutere med. Jeg har oplevet eksempler på den slags folk, der ligefrem har inviteret modstandere ind på deres message boards for at have nogen at slås med.

De finder det sjældent nødvendigt at dokumentere deres egne påstande, men har som regel meget travlt med at bede om dokumentation for selv de mindste detaljer. Hvis man endelig spiller med på deres spil og giver dem det, de beder om, er det aldrig nok. De skal nok blive ved med at myrekneppe, indtil den oprindelige mening er glemt og man i stedet diskuterer staveformen af enkelte ord.

De argumenterer tit for, at de vil have ret til deres egne meninger, men har sjældent lyst til at lade andre mennesker have deres meninger i fred. Konstruktive diskussioner skal saboteres og hjemmesider overmales med holdningsgrafitti.

I det offentlige rum blander jeg mig, fordi jeg allerede befinder mig dér. Men jeg blander mig yderst sjældent i diskussioner, der foregår i et forum, hvor temaet med al tydelighed ikke appellerer til mig. Man finder mig således ikke i religiøse eller højreorienterede fora.

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 16.12.2003 18:28.

Forrige indlæg: Bo Hr. Hansens religiøse baggrund

Næste indlæg:Stand up comedy

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.