De stakkels Islamkritikere

| 5 Comments |
Lixtal: 48Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

"Uriasposten" hedder et af de danske web-steder, der stinker langt væk af højrefløjsekstremisme og racisme. For dem, der ikke ved det, er en "uriaspost" betegnelsen for en position som vagtpost, hvor man i praksis ofres for sagen. Hvis en person bliver givet en uriaspost, er det at udlevere personen til fjendens kugler. Hvis man i stedet ønsker en uriaspost, er det et martyrium.

Tilsvarende kom det for nyligt frem, at nogle af de mere "Islamkritiske" (som det hedder, når man ikke tør kalde sig racist) agitører - Karen Jespersen, Henrik Gade Jensen, Torben Hansen, m.fl. - har fundet sammen i en gruppe, de kalder "Giordiano Bruno"-selskabet, opkaldt efter en videnskabsmand, der i Middelalderen blev brændt for at sige sandheden.

Jeg er afgjort imod Islam, ligesom jeg er imod kristendom, jødedom og andet tilsvarende gøgl, hvis det bliver blandet ind i samfundsinteresser. Men jeg accepterer ikke heksejagt mod minoriteter på grund af hudfarve. Jeg accepterer ikke hetz mod en minoritet på grund handlingerne fra få repræsentanter fra den pågældende minoritet.

Racister som de folk, der står bag "Uriasposten" og "Giordano Bruno"-gruppen, kan kendes på, at de glat væk skærer en hel minoritet over en kam ud fra anekdotisk bevisførelse, hvor de gladeligt præsenterer Islam som den drivende kraft bag voldsepisoder begået af unge med ikke-dansk baggrund. De nævner naturligvis ikke, at den slags handlinger ville medføre alvorlig straf i de lande, som definerer de unges etnicitet, og at handlingerne af imamerne anses som i strid med Islam.

Det er for mig at se utroligt, at racisterne er så modvillige mod at indse, at kriminelle 2.- eller 3.-generationsindvandrere ligger under for et voldsomt socialt pres, og at dette pres både er tilstrækkeligt til at drive dem til sådanne handlinger, og en langt mere sandsynlig forklaring end religiøs overbevisning. Især, når det viser sig, at de voldelige unge egentlig ikke ved noget særligt om Islam. Ironisk nok er det i så fald slet ikke Islam, der driver dem til de handlinger, som "Islamkritikerne" kritiserer dem for, men derimod det kristne(!) Danmark.

Så det er bemærkelsesværdigt, at når den slags mennesker kommer med hadefulde udfald mod etniske grupper, og disse grupper eller mere nuanceret tænkende mennesker så svarer igen, så har racisterne den arrogante dumhed, at de tror, det er dem, der bliver angrebet!

Racisterne opfatter sig åbenbart selv som komplet uskyldige mennesker, der alene får modstand, fordi de tør sige sandheden. At de tvinges ud i upopulære situationer af den slags, som Urias og Giordiano Bruno befandt sig i. Offerroller og martyrroller. Jotak. De er ikke mere uskyldige eller tvunget til aktion end de stakkels nazister, der var tvunget til at henrette millioner af jøder under 2. Verdenskrig, eller den stakkels inkvisition, der var nødt til at brænde millioner af kættere på bålet.

5 Comments

Velvalgte ord! I er hermed blevet bogmærket af undertegnede :-)

Jeg er lidt trist over at Giordano Brunos navn skal kobles sammen med det sammenrend - han har ellers forekommet mig at være en fornuftig mand, og havde fortjent bedre. :-(

Meget vel sagt.

Hej O og A

Totalt fedt site I har!!!

Hvad GB-logen angår, så er de medlemmer, der er blevet identificeret, ikke at betegne som højreekstremister, med undtagelse muligvis af Henrik Gade(som jeg dog også har set skrive ting, som lyder nærmest humanistisk). Fx så er Jette Dali at betegne som socialliberal
og Karen J. er socialdemokrat. Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle være racistisk at bekymre sig om en given religiøs-politisk ideologis evt negative indflydelse på samfundet. Og Islam ER en ideologi sådan som sagerne står nu(men ikke nødvendigvis gør om x antal tiår). I hvert fald hvis man skal tro toneangivende imamer som fx Fatih Alev og Abdul Wahid Pedersen.
VH
Jacob

Med forbehold for eventuelle trykfejl, så har jeg vist heller ikke omtalt Giordiano Bruno-folkene som andet end racister. Det er fuldstændig korrekt, at de ikke (kun) udgør højrefløjen. Giordiano Bruno-gruppen er et eksempel på, at racisme ikke er et udtryk for politisk ståsted.

Det er ikke racisme, hvis man alene bekymrer sig om en bestemt ideologi. Men hvis man begynder at kæde den sammen med enkelte 2.- eller 3. generationsindvandreres kriminalitet, begynder der at tegne sig enten en ret markant uoplysthed eller det, som kendetegner langt størstedelen af de såkaldte "kritikere": Ren og skær racisme.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 08.12.2003 16:14.

Forrige indlæg: Åndelig limbodans

Næste indlæg:Av

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.