Kriminalisering af kommunikation

|
Lixtal: 55Meget svær: Faglitteratur, afhandlinger, lærebøger, lovtekster
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Den konservative Lene Espersens (K) fetish for kriminalisering og overvågning af danskere har fået hende til at fremsætte et lovforslag, der i følge fagbladet "Ingeniøren" i øjeblikket er til behandling i Folketinget. Lovforslaget skal give politiet til uden retskendelse at kræve, at Internetudbydere gemmer indholdet af SMS og email i månedsvis.

Institut for Menneskerettigheder tvivler på, at reglerne lever op til Menneskerettighedskonventionens standarder for indgreb i privatlivet. Så vidt jeg husker, siger Menneskerettighedskonventionens paragraf otte, at man skal have lov til at kommunikere i fred. Jeg ser ingen forskel på, om det er mine private email, der læses, eller om det er mine private personsamtaler eller private breve, der aflyttes eller læses.

Selv om lovforslaget skulle være til undersøgelse af kriminalitet, er den slags overvågning af kommunikation problematisk. Når folk som Søren Espersen som talsmand for et parti i Folketinget mener, at jeg bør have taget mit barn fra mig, fordi han har fordomme om, hvad jeg opdrager mit barn til (ikke) at tro på, så ønsker jeg ikke, at offentlige myndigheder skal kunne blande sig i, hvad jeg snakker med andre om.

I mere bred forstand er overvågning af kommunikation et af de vigtige skridt i bekæmpelse af "samfundsfjendtlig aktivitet", såsom styrtelse af diktatoriske regimer eller afsløring af regeringssvindel. Overvågning af kommunikation er magtapparatets styrkelse af sig selv, så nye kræfter ikke kan gruppere sig, uden at magtapparatet har mulighed for at gribe ind.

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 09.01.2004 16:31.

Forrige indlæg: Tabelopslag på strafafmåling

Næste indlæg:Nogle er mere objektive end andre

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.