Rekrut i Al Qaedas europahær

| No Comments |
Lixtal: 42Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Al Qaeda er en enorm organisation, der råder over våben og penge. Sådan bliver Al Qaeda i hvert fald fremstillet af den vestlige presse. Som udgangspunkt kunne man godt være lidt skeptisk overfor denne påstand, for i denne store konspiration er ledelsen bemærkelsesværdigt usynlig, ligesom båndene mellem de enkelte medlemmer er så løse, at de i praksis ikke eksisterer. Den slags plejer at være et tegn på, at der ikke er tale om en reel konspiration, men derimod en konspirationsteori.

Til gengæld tager Al Qaeda ofte skylden, når der er begået terror et sted, og det kunne jo godt give anledning til at tro på, at der virkelig er en stor paraply-terrororganisation ved navn Al Qaeda.

Der er bare en lille detalje, som er alt for nem at overse. Nemlig at meget små, komplet uafhængige grupper bliver inspirerede af navnet "Al Qaeda", og som vælger at kalde sig Al Qaeda, enten fordi de synes, at navnet lyder cool, eller fordi de er enige i det, som en anden gruppe ved navn Al Qaeda har gjort. Dermed er der slet ikke nogen topstyring eller koordinering af de enkelte gruppers arbejde, og hvis én gruppe kalder sig Al Qaeda og tager skylden for en aktion, så er det slet ikke et udtryk for, at alhverdens andre Al Qaeda grupper på noget tidspunkt har anet noget om aktionen eller været med i planlægningen af den.

Som udenforstående kan man meget nemt få det indtryk, at de mange små grupper er en del af én stor bevægelse ved det navn. Det er sandsynligvis en fejlslutning. Der er næppe nogen stor paraplyorganisation bag rækken af grupper kaldet Al Qaeda, bare fordi grupperne kalder sig det samme og inspireres af hinanden.

Fejlen er den samme, som hvis man tror, at alle autonome i Danmark i virkeligheden er én organisation; hvis man tror, at alle punkere er styret af én organisation; eller hvis man tror, at hip-hoppere er styret af én organisation. Der er mange smågrupper af autonome. Der er mange smågrupper af punkere. Der er mange smågrupper af hip-hoppere. Indenfor hver "subkultur" inspireres de af hinanden, men de har intet netværk, der binder dem sammen. Sådan er det sandsynligvis også med Al Qaeda-grupperne og den "hær", Al Qaeda "rekrutterer".

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 01.10.2005 14:35.

Forrige indlæg: Sådan redder vi den

Næste indlæg:Muslimer synes selv, de lugter

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.