Jesus kan klones

| 2 Comments |
Lixtal: 42Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Jesus kan genfødes nårsomhelst. Sådan lyder den opsigtsvækkende erklæring fra University of Dallas, hvor et team af forskere har analyseret det mystiske Turins Klæde for genetisk materiale. Turins Klæde har efter sigende dækket Jesu ansigt, og forskerne under ledelse af Dr. Martin Dickens har opdaget hår, der umuligt kan stamme fra det materiale, klædet er lavet af. Forskerne er overbeviste om, at disse hår stammer fra Jesus selv.

Shroud-of-Turin.jpg
Der er fundet hår fra Jesus i Turins Klæde.
Hårene indeholder tilstrækkeligt med genetisk materiale til, at Jesus vil kunne klones, fastslår Dr. Dickens. Vores udsendte modarbejder mødte Dr. Dickens udenfor hans kontor på University of Dallas, og Dr. Dickens indvilligede i at give et kort interview.

Wolf: "Tillykke med den fantastiske opdagelse. Hvad tror De, at den nye Jesus vil sige?"

Dickens: "Det kan vi naturligvis ikke vide med sikkerhed. Kristne teologer har jo diskuteret i årevis, hvad Jesus mente, men vi er overbeviste om, at Jesus kan overtales til at fortælle, hvilken af de ca. 30.000 forskellige kristendomme i verden, der er den rigtige, eller måske komme med sit eget bud."

Wolf: "Hvordan tror De, at andre religioner vil reagere på Jesu genfødsel?"

Dickens: "Det er et vigtigt spørgsmål, og vi har allerede konsulteret jødiske og muslimske eksperter, idet vi har stillet dem spårgsmålet, hvordan de ville reagere, hvis Jesu en dag blev genfødt. De var overraskende positive. Muslimerne mente, at Jesus jo blot var én af en lang række profeter, og at han derfor ville bifalde Muhammeds lære. Jøderne forholdt sig ikke til de teologiske implikationer - rabbineren, vi talte med, trak faktisk blot på skuldrene og sagde, at de bare kunne slå ham ihjel igen, hvis han skulle skabe problemer."

Wolf: "Undskyld, sagde De ikke, at den jødiske reaktion var positiv?"

Dickens: "Ha ha, jo. Man kan måske nok sige, at den jødiske reaktion var lidt fjendtlig, men De skal huske på, at vi blot kan klone en ny Jesus. Derfor betyder det ikke noget, hvis jøderne slår Jesus ihjel. Hver gang, de slår en af dem ihjel, laver vi bare en ny."

Wolf: "Det lyder som et stærkt teologisk forsvar. De vil kunne lave en hel hær af Jesusser?"

Dickens: "Nu er vi jo forskere, og vores egentlige fokus er at beskytte vore forskningssubjekter. De politiske forviklinger vil vi helst lade andre om. Men ja, vi har besluttet os for at lave en række kloner af Jesus, idet vi vil placere nogle dem i forskellige miljøer for at se, om de alligevel udvikler de samme tanker som Jesus, hvis ikke de selv ved, at de er Jesus. Det vil blive uhyre interessant at følge Jesussernes udvikling. De kan vel forestille dem, at lærerne i deres skoler vil mistænke Jesusserne for at snyde til eksamen, ha ha!"

Wolf "Hvornår vil De påbegynde kloningen af Jesus?"

Dickens: "Øh, det er så her, at vi sidder med et lidt pinligt problem. Ser De, vi har selvfølgelig undersøgt generne nøje, og mens de er yderst komplette og velbevarede, så er de... ikke så heldige ud fra en række betragtninger."

Wolf: "Kan De belyse, hvad problemet er?"

Dickens: "Ja, øh, teologiske udlægninger har givet en vis sikkerhed på, at Jesus var perfekt og smuk, og generne støtter ikke nødvendigvis denne udlægning. Vi er heller ikke helt sikre på, at Jesus vil være i stand til at indgå i dybe teologiske diskussioner. Vi føler ikke, at vi kan tillade os at klone Jesus, før vi har vendt problemstillingen med færende kristne teologer."

Wolf: "Så hvad er problemstillingen mere præcist?"

Dickens: "Det... det forholder sig desværre sådan, at ... øh... generne viser, at Jesus havde Downs syndrom."

Wolf: "Altså at han var mongol?"

Dickens: "Vi foretrækker den kliniske diagnose, men ja, han havde Downs syndrom. Han har kort sagt været psykisk udviklingshømmet. Det sætter selvfølgelig hele det kristne verdensbillede i et noget uheldigt lys, og vi er som sagt ikke sikre på, hvordan vi skal forholde os til problemstillingen. Set fra et videnskabeligt synspunkt bør vi måske vælge at acceptere, at Jesus var mentalt tilbagestående, og det vil bestemt forklare en lang række af kristendommens tanker. Omvendt kunne man jo forestille sig, at hvis det lykkedes os at bekæmpe Downs syndrom direkte på generne, så kunne vi måske lave en Jesus uden Downs syndrom og således måske indhente meget interessante teologiske oplysninger, som ikke ellers ville være tilgængelige. Vi har ikke besluttet os, hvordan vi vil forholde os til problemet endnu. Umiddelbart vil jeg håbe, at vi kan lave et antal Jesusser med Downs syndrom og et antal Jesusser uden Downs syndrom, og så lade det være et teologisk spørgsmål, hvem der skal have ret."

Wolf: "Tusind tak for Deres tid!"

Dickens: "Ingen årsag. Hav en god dag."

Den kristne højrefløj i USA har pure afvist at bevilge forskningsstøtte til bekæmpelse af Downs syndrom med henvisning til, at et ethvert tiltag skal bekæmpes, hvis det sætter mennesker i stand til at tænke og handle bedre end det mentalt tilbagestående kristne niveau.

2 Comments

Ukristeligt morsomt, men med indhold. Alle kristne burde læse det - det er jeg selv, altså tilhænger af kristendommen (den rigtige).

Hø hø...
Lige en lillebitte faglig kommentar - det er ikke i generne, men på kromosomerne man kan se at en person har Downs (de har et ekstra nr. 21-kromosom). Jeg ved ikke om kromosomerne kan bevares intakte så længe... der må vi have en der ved mere på banen!

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 01.11.2005 16:12.

Forrige indlæg: Glædelig halloween

Næste indlæg:Ekstremisme findes overalt

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.