Is i maven

| No Comments |
Lixtal: 32Let: Skønlitteratur for voksne
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Det er varmt, og med børn i huset kræver den slags vejr, at der er is i fryseren. Så hvis du er træt af at betale en formue for købe-is, der alligevel ikke rigtig smager af noget, så er her en opskrift, der har gjort lykke. Og det er endda nemt.

Basis-is

a. Lav en æggesnaps af fire æggeblommer (selvfølgelig med pasteuriserede æg) og fem skefulde flormelis. Det skal piskes meget grundigt.

b. Lav flødeskum af 1/2 L piskefløde. Flødeskummet skal være helt stift.

c. Pisk æggehviderne fra æggene helt stive.

d. Æggesnapsen blandes grundigt med is-variationen (se næste trin). Herefter blandes æggesnapsen med flødeskummet, og til sidst vendes det forsigtigt med æggehviderne for at gøre isen "luftig".

e. Sæt blandingen i fryseren - det er ikke nødvendigt at tage isen ud for at omrøre den.

Is-variationer

Her er der rige muligheder. F.eks.:

a. Chokoladeis. Bland et par skefulde chokoladedriks-pulver i æggesnapsen, og suppler med chokoladestykker. Skær to stk. "daim"-stænger (chokolade/karamel) ud til store chokoladeflager, som kommes i blandingen.

b. Rom/rosin. Dæk ca. 1/2 kop rosiner helt med rom, og lad det stå i køleskabet natten over, så rosinerne opsuger rommen. Bland en stor mængde romessens (flere teskefulde, for det hele bliver jo fortyndet med både flødeskum og æggehvide) i æggesnapsen. Når æggesnapsen blandes med flødeskummet, fyldes kommes både rosiner og rom i blandingen. Jeg har opdaget, at det er en fordel at bruge en billig slaverom, for en god rom giver ikke den "rigtige" rom/rosin-smag, som man kender fra købe-is.

c. "Hawaii". Bland store mængder ananas-smagsstof og kokos-smagsstof i æggesnapsen, og hæld så meget gul madfarve i, at æggesnapsen er meget gul (den hvide flødeskum og æggehvide gør det hele svagt lysegult til sidst). For en god effekt kan isen hældes i en overskåret og udhulet (lille) ananas, før det hele sættes i fryseren.

d. Pistacie-essens og grøn madfarve.

e. Blåbæressens, blåbærsyltetøj og blå madfarve. (Ved frugt-is er det væsentligt at bruge syltetøj i stedet for blendede bær, idet det ikke fryser til iskrystaller.)

For beboere i Aalborg-området kan det oplyses, at Panduro i Aalborg Storcenter har et stort udvalg af smags- og farvestoffer.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 12.06.2006 08:45.

Forrige indlæg: Dilemma om sikkerhedsbrister

Næste indlæg:Foranderlig liberalisme

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.