Krig mod terror forudsætter ... terror

| 6 Comments |
Lixtal: 48Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

I følge anonyme kilder ved CIA støtter USA i hemmelighed separatistiske grupper i Iran. Det sker øjensynligt for at destabilisere og lægge pres på Iran.

Det er ikke nogen hemmelighed, at USA tidligere har støttet frihedskæmpere (såsom Bin Laden, hvis terrorvirksomhed blev kaldt frihedskamp, fordi han var på USA side) under den kolde krig, og traditionen fortsætter således i Iran.

Det er bare lidt problematisk for USA, at når nu ønsket om at angribe Iran er en del af "krigen mod terror", så virker det mildt sagt underligt, at USA samtidig støtter grupper, der benytter sig af terror.

Det kan dog hjælpe lidt på vej, at hvis disse terrorgrupper får støtte til at udføre deres handlinger, så vil det være lidt nemmere for USA at påvise, at Iran er en "slyngelstat", der huser terrorister.

6 Comments

Alt dit pis falder bare til jorden når man tager realiteten ind i billedet. Man er nødt til at i de nævnte tilfælde støtte det mindste af to onder. Hvad var den største trussel mod Afghanistans befolkning? Sovjet eller en hulemand? Hvad er det værste, Atom-Gnomen i Iran eller nogle separatister? Det er proxy war.

At du sidder og spiller kværulant over ordvalget i "krigen mod terror" viser bare at du har haft det for godt, for længe.

Jeg beklager såmænd ikke USAs taktik som sådan, for det er jo helt almindeligt at så intern splid hos den part, man ønsker at gå i krig med.

Imidlertid bemærker jeg, at USAs propaganda de sidste par år har været, at de førte "krig mod terror". Personligt finder jeg det bestemt uønsketligt, at Iran skulle blive en atommagt, men det er - som du faktisk selv antyder - af noget andre proportioner end terrorgruppers handlinger.

Men nu er det altså "krig mod terror", USA hævder at føre, og hvis man virkelig ønsker at føre krig mod terror, så foregår det altså ikke ved at støtte terrorgrupper. USA sår jo ikke splid internt i disse terrorgrupper, og spiller dem heller ikke ud mod hinanden.

Dette tyder kraftigt på, at USA ikke reelt fører krig mod terror, men har helt andre planer med sin krigsførelse. Det er igen reelt nok, eftersom sandheden som bekendt er det første offer i en krig, men de skal ikke regne med, at alle folk falder for det.

Og tal ordentligt, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at få yderligere ord indført. Du er gæst her.

Tænk på problematikken i den oprindelige udgave af H. G. Wells' "The Island of Dr. Moreau", som jeg parodierede for nyligt her på bloggen.

Her insisterede Dr. Moreau overfor de ny-civiliserede dyr, at de at de ikke måtte spise kød, at de ikke måtte begå vold, at de ikke måtte slå ihjel, osv., idet alle disse handlinger i følge Dr. Moreau ville give de primitive væsner blod på tanden. Han benyttede denne hårde lov til at holde dem under kontrol.

Men da dyrene så, hvordan Dr. Moreau selv var i stand til at slå ihjel, indså de, at de også kunne tage loven i egen hånd.

Det er det samme signal, USA sender, når USA benytter terror til det, USA hævder at være "krig mod terror".

Hvad er der i vejen med at have det godt? og skal det være særligt slemt at have det godt for længe?
Er det en ny Iran kontra skandale der er under opsejling.
http://www.newyorker.com/fact/content/articles/070305fa_fact_hersh
Der er også et filmklip her.
http://thinkprogress.org/2007/02/25/hersh-qaeda/
Desuden er det tyngdekraften som realitet der gør at pis falder til jorden og ikke omvendt!
C Bagger.

Jeg ser det ikke som en mulig skandale, men blot en helt naturlig og traditionel måde at føre krig på.

Problemet er, at hvis USA vil legitimisere deres invasion af Iran med henvisning til bekæmpning af terror, så sender det et yderst uheldigt signal, når USA samtidig støtter terrorgrupper. Det viser både eksisterende og fremtidige terrorgrupper, at terroraktivitet faktisk er acceptabel.

Undskyld hvis jeg udtrykker mig uklart.
Hvis det viser sig at CIA. hemmeligt stiller midler tilrådighed for folk der (med CIA`s viden) kanalisere midler videre til grupper der bekæmper Amerikanerne, for at legitimere en indvation af Iran . Så er der tale om en skandale.(ikke at det overrasker mig)
Hvis jeg skal vælge mellem to onder og den ene er fuld af løgn og den anden er fuld af lort tager jeg mig den frihed at fravælge alle to. Man kan ikke bekæmpe tærorisme militært.Det svare til at rode i en myretue med en pind for at berolige myrene.
C Bagger.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 25.02.2007 18:10.

Forrige indlæg: Virkelighed i terrorens tid

Næste indlæg:Brænd de sorte

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.