I dag er det Ozzys fødselsdag...

| No Comments |
Lixtal: 54Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Osama Bin Laden har fødselsdag i dag, hvor han fylder 50 år.

Normalt hører man ikke meget fra Osama Bin Laden - faktisk hører man som regel kun til ham i forbindelse med amerikanske valg, hvor en dårlig video tilfældigvis dukker op via uklare kilder - men i anledning af hans fødselsdag er det måske værd at genopfriske hans brev til det amerikanske folk, hvor han forklarer, hvorfor han kæmper mod USA.

Brevet indeholder en stor mængde religiøs retorik og en stor mængde religiøst pladder. Jeg skelner mellem retorik og almindeligt pladder, idet retorikken i modsætning til de religiøse argumenter ikke gør nogen forskel for indholdet; retorikken med "Allahs tilladelse" og henvisninger til Koranvers er mere brevskrivningstradition a la "So help me God", end det har reel betydning.

Brevet stinker også af et jødehad, der Luther værdigt, og som må tilskrives en religiøs holdning, der (ligesom Luthers) bør fordømmes. Alt i alt er brevet fra en ateists side ikke just sprængfyldt med overbevisende argumenter.

Ud over det religiøse pladder er der dog nogle ting, der er værd at fremhæve, for mens Osama Bin Laden mener, at gerningerne er imod Allahs vilje, så påpeger han noget, der er dumheder, uanset om man involverer guder eller ej.

Bin Laden anklager USA for at have angrebet, og for at fortsætte sine angreb, i Palæstina, Somalia, Irak, osv., hvor USAs indgriben har medført store civile tab.

Han benytter også en vestlig diskurs i sine argumenter, idet han argumenterer for, at civile tab pga. terror i den vestlige verden er acceptable ud fra vestens egen logik, når USA hævder, at det er USAs eget folk, der har valgt dets ledere. Man kan vende og dreje rimeligheden af argumentet, men det afslører, at Osama Bin Laden ikke er fyr med religiøse skyklapper på, idet han er i stand til at argumentere ud fra modstanderens diskurs. Når han vælger denne diskurs, vælger han bevidst den muslimske diskurs fra, for i følge den er det forbudt at angribe civile. Her dropper han kort sagt de religiøse argumenter.

Han anklager også USA for dobbeltmoral i forholdet til alkohol og giftstoffer, for at bygge økonomi og rigdom på udnyttelse af mennesker, for at udnytte kvinders seksualitet til profit, for at forurene og nægte at underskrive Kyoto-aftalen, for at bruge atomvåben i krig, for være den mest magtfulde nation i verden, der blot opnåede at være den mest destruktive, for at betragte demokrati som noget, der kun gælder hvide mennesker, for at modsætte sig FN og straffe andre for også at gøre det, for på én gang at opkalde sig og svigte menneskerettighederne.

Religiøs nutcase eller ej, så er der dele af Osama Bin Ladens brev, der reflekterer helt reelle grunde til afsky mod USA, som hele verden er vidende om.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 10.03.2007 16:05.

Forrige indlæg: Molotov-cocktails

Næste indlæg:Ritt Bjerregaard lægger kimen til vold

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.