Sæt dem ud til ulvene

| No Comments | 1 TrackBack |
Lixtal: 41Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Højrefløjens politik har øget skellet mellem rige og fattige, og man må stille sig det retoriske spørgsmål: Hvad forventer højrefløjen egentlig at opnå med deres fablen om fordelen ved konkurrence, der skubber de mindre egnede ud? Regner de oprigtigt med, at de fattige derved forsvinder ud af samfundet, så kun alle vi(?) rige bliver tilbage?

Svaret på det sidste spørgsmål er åbenbart ja - det er symptomatisk for højrefløjen, at de mener, at man i økonomisk forstand bare kan sætte de svage ud til ulvene, og så er de forsvundet.

Der er bare en hage ved det: Ulven er uddød i Danmark. Der er ikke nogen ulve derude, som man kan sætte folk ud til. I deres tro på, at økonomien er hele sandheden, glemmer højrefløjen, at mens den rigtige ulv æder de svage, æder den økonomiske ulv kun de svages midler. Den økonomiske ulv efterlader de svages kroppe; de svage er der stadig, når de har tabt konkurrencen.

Man kan ikke bare smide folk ud af samfundet. De udstødte holder jo ikke op med at eksistere, bare fordi man "lukker dem ude". Samfundet består både af dem, der er "inde" og dem, der af nogle opfattes som "ude".

Til gengæld kan man roligt regne med, at hvis man sætter folk i stresssituationer, hvor de ikke får lov til at "være med", så kommer det til at koste dyrt i kriminalitet m.v. Så længe højrefløjen ikke tilbyder at genindføre ulven i form af f.eks. udryddelseslejre, så de svage kan fjernes fysisk fra samfundet, vil de svage blive ved med at eksistere som en del af samfundet, uanset hvor meget man lukker øjnene for deres tilstedeværelse.

Vi andre realister ved godt, at folk ikke forsvinder, bare fordi man lader som om, at de ikke findes. Det er ikke muligt at fjerne problemer ved at smide folk ud, uanset om det er fra en lejlighed eller et ghettoområde, via kriminalisering af arbejdsløshed, eller gennem mistænkeliggørelse på grund af etnicitet.

De vil stadig være i samfundet, og de skal nok finde en måde at overleve på. Hvis ikke de har råd til mad, så stjæler de maden eller røver fra de rige, der har overtaget deres penge. Hvis ikke de har husly, besætter de huse. Hvis de gang på gang oplever at blive forfordelt, bliver de vrede og destruktive.

Jeg vil have et samfund, hvor jeg kan lade mine børn gå udledsaget til skole, og hvor jeg kan parkere min bil udenfor huset eller lejligheden. Jeg vil have et samfund, hvor jeg ikke skal holde mig ude fra bestemte nabolag. Jeg vil have et samfund uden "gated communities", hvor Vagtværn A/S holder vagt, og hvor det er forbundet med livsfare at bevæge sig ud. Jeg vil have et samfund, der ikke behøver beskytte sig mod udstødte, fordi samfundet ikke støder folk ud.

1 TrackBack

Skizofren retsopfattelse from Aminas og Oles sæbekasse on 01.03.2008 08:07

Det burde være simpelt at forstå:1. Hvis nogen begår kriminalitet, f.eks. ved at brænde biler af, eller måske ved at opfordre til kriminalitet, så er det deres egen skyld, hvis de gør det.2. Ofrene for kriminaliteten er naturligvis de... Read More

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 03.03.2007 10:09.

Forrige indlæg: Internet-neutralitet

Næste indlæg:Sig undskyld til indvandrerne

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.