Eksperiment i opsøgende ytringsfrihed

| No Comments |
Lixtal: 45Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

I forbindelse med Modspils dokumentation af den højreekstreme forsamling på Uriasposten har dens faste racister deltagere anklaget Carsten for censur, idet han ikke vil være mikrofonholder for dem, når de kalder ham de samme ting, som de kalder folk, der er af ikke-arisk afstamning, eller som politisk ligger til venstre for Dansk Folkeparti.

Det slags vil vi på Sæbekassen naturligvis ikke risikere at få hængende på os. Derfor vil vi hermed introducere vore ærede læsere for begrebet opsøgende ytringsfrihed. Det går i sin simple form ud på, at ikke alene får folk ret til at ytre en bestemt holdning; de får ligefrem pligt til at give udtryk for en bestemt holdning.

Vi har samlet et par eksempler fra vore første forsøg med opsøgende ytringsfrihed.

Sæbekassen: "Asmaa, du var Folketingskandidat for Enhedslisten. Forklar venligst, at du udnytter Enhedslistens holdning omkring inklusion af minoriteter til at bringe dine religiøse holdninger ind i dansk politik, og at dine religiøse holdninger farver din politiske dagsorden".
Asmaa: "Det synes jeg egentlig ikke, jeg gider kommentere".

Sæbekassen: "Brian, du er medlem af Hells Angels. Giv venligst udtryk for, at Hells Angels ønsker at organisere prostitutionen i Danmark, stå for det danske marked for hårde stoffer, samt udnytte det danske bistandssystem".
Brian: "Sig mig, skal du ha tæsk eller..." (resten af optagelsen er desværre gået tabt, idet mikrofonen blev beskadiget efter at Deres ærbødige blev skubbet omkuld).

Sæbekassen: "Kim, du står for en stærkt højreorienteret og islamofobisk blog. Sig til os, at du er stolt af at være racist, og at du ønsker at fortrænge andres tro til fordel for din egen kristne tro, og at du benytter din blog til at udbrede dit ideologiske budskab under dække af at være en seriøs dokumentator".
Kim: "Takker. Kritikken er således indirekte rettet mod manglen på censur. Det lever jeg fint med".

Sæbekassen: "Mærsk, du er direktør for Danmarks største virksomhed. Sig, at du er tilfreds med at tjene penge på våbentransport, skatteunddragelse, miljøsvineri, børnearbejde, ..."
Mærsks sekretær: "Hr. McKinney Møller giver desværre ikke interviews. Farvel".

Sæbekassen: "Bjørn, du er politolog, men beskæftiger dig med noget, som du ikke har uddannelse til, nemlig globale miljøspørgsmål. Giv os en kort redegørelse for, at du mener, at geologi, meteorologi og andre naturfænomener tilretter sig de menneskelige politiske og økonomiske interesser".
Bjørn: "Jamen det kan jeg da ikke, når det ikke giver mig magt og eksponering. Er min skjorte forresten ikke pæn?".

Sæbekassen: "Peter, du er retsordfører for Dansk Folkeparti. Præciser for os, at når I foregiver at støtte de svage og ældre, så er det kun for at få deres stemmer, så I kan gennemføre jeres nationalistiske politik, og at I efterfølgende løber fra jeres valgløfter".
Peter: "Jeg kan ikke tage din slags seriøst".

Sæbekassen: "Niels, du er vognmand. Jeg vil gerne bede dig forklare mig, at du blæser på lovgivningen omkring dyretransporter, fordi du er fuldstændig ligeglad med, at dyrene lider under dine dyretransporter, bare du kan tjene så mange penge som muligt".
Niels: "Pis af med dig, din skide miljøflipper".

Sæbekassen: "Jørgen, du er politibetjent. Fremlæg en dokument, hvor du redegør for politiets overdrevne indsats og unødvendige anvendelse af magt mod demonstrerende unge på venstrefløjen".
Jørgen: "Du blander dig bare udenom. Kan du huske Benjamin?"

Efter disse eksperimenter er det Sæbekassens vurdering, at danskerne ikke frivilligt vil indrømme deres holdninger direkte, heller ikke selv om deres holdninger bliver formuleret for dem i et letforståeligt sprog. Vi mener derfor, at der bør fremsættes lovforslag om, at alle danskere over 18 opretter en blog, der opdateres mindst ugentligt, idet disse stemmeberettigede under straf ytrer en holdning, som matcher den af regeringen udstukne. Ikke alene kan dette sikre, at regeringen handler efter borgernes interesser, men også at borgerne giver udtryk for regeringens holdninger. Hermed vil regeringen i sandhed sikre sammenhængskraft i det danske samfund og ikke alene få integreret udlændinge, men også de danskere, der befinder sig til venstre for regeringen.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 09.02.2008 20:35.

Forrige indlæg: Kim Møller som forsker - jeg må le

Næste indlæg:Muhammedkrisen

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.