Genforeningsstrid splitter nationalister

| No Comments |
Lixtal: 56Meget svær: Faglitteratur, afhandlinger, lærebøger, lovtekster
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Nyhedsavisen d. 31/3 — Danske nationalister står stærkt splittet i spørgsmålet om genforeningen med tidligere nationale tilhørsforhold.

gravers-og-ellegaard.jpg

Yder­ligt­gå­en­de danske na­tio­na­li­ster er enige om, at Danmark bør gøre krav på områder, der tid­li­ge­re har været danske, men her hører enig­he­den også op blandt de na­tio­na­li­sti­ske for­e­nin­ger, der ellers plejer at tale med én stemme.

Dansk Fol­ke­par­ti, som al­le­re­de høster en stor del af deres stemmer i det sydlige Søn­derjyl­land, ønsker at få Slesvig-Holsten tilbage, men det vil for­e­nin­gen Frie Danske Na­tio­na­li­ster ikke være med til, siger for­e­nin­gens formand, Julius Bør­ge­sen:
»Den gang, det vir­ke­lig gik i den rigtige retning for Danmark, var mens Tys­klands pa­tri­o­ter tilbød at hjælpe Danmark i slut­nin­gen af 1930'erne. Hvis der skal være gen­for­e­ning mellem Danmark og Tys­kland, så skal vi helt afgjort under tysk her­re­døm­me igen«.
Frie Danske Nationalister foreslår i stedet, at Danmark kræver Sverige tilbage: »Sverige sad og smuglede jødersmovser ind, og har også i dag virkelig brug for at lære noget af Danmarks flygtningepolitik med alle de islamister, de inviterer ind i landet«.
Det forslag afviser foreningen Stop Islamiseringen af Danmark imidlertid. Foreningens formand, Anders Gravers, siger: »Det går stik imod vores mål at skabe flere islamister i Danmark, og med alle de islamister, der er i Sverige, er det noget, vi umuligt kan være med til«. I stedet bør Danmark gøre krav på genforening med Norge: »De har altid været en del af os, der bar navnet danerne«.
Men også her er der modstand, denne gang fra Frit Danmark, hvor Michael Ellegaard siger til Nyhedsavisen fra sin fængselscelle, hvor han for tiden afsoner endnu en voldsdom: »Norge er hidtil sluppet udenom et EU-medlemsskab, så hvis vi skulle genforenes med Norge, skulle vi da ind under dem, så vi kan slippe for al den EU-indvandring«.
Formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, mener dog, at alle parterne snart vil nå til enighed: »Vi vil jo dybest set det samme. Resten er detaljer, som vi nok i fællesskab hurtigt vil nå til enighed om«.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 30.03.2008 20:21.

Forrige indlæg: Memo til Geert Wilders

Næste indlæg:Trajektorie

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.