Små begivenheder ved SIAD-demonstration

| No Comments | 1 TrackBack |
Lixtal: 49Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

SIADs demonstration mod mennesker af ikke-dansk etnicitet foregik særdeles fredeligt og uden særlige indslag, så Politiken, Nordjyske Stiftstidende og BT valgte at bringe nogle af de absolut mest dramatiske højdepunkter. I Politiken ser man således fem muslimer, der vender måsen væk fra Mekka - mens de øvrige muslimer i øvrigt bare så undrende og til dels misbilligende og hovedrystende på - og i Nordjyske Stiftstidende viser man en demonstrant, der står og råber, mens billedteksten forklarer, at han forsøger at gennembryde politikæden.

anti-siad-2008.jpg

I sidstnævnte tilfælde bør man nok nævne, at dette var den absolut mest dramatiske situation, der overhovedet var ved at opstå. Moddemonstranterne var lige mødt op, og fra hver side blev der råbt mod hinanden. Fra SIADs side sprang man frem mod antiracisterne, der - som vist på billedet i Nordjyske Stiftstidende og BT - også trådte frem. Begge sider blev standset af politiet (hvilket ikke ses, fordi kameraerne straks blev rettet mod moddemonstranterne), men ingen forsøgte at gennembryde politiet. Det er også ganske tydeligt på Nordjyske Stiftstidendes billede, at den unge mand står stille, mens politiet blot holder ham "venligt, men bestemt" på plads. BTs billede ser dramatisk ud, men reelt gør politiet ham faktisk ikke noget, ligesom han heller ikke prøvede at trænge fremad.

Politiet opførte sig i øvrig eksemplarisk efter min mening, og selv om der var langt mere politi på stedet, end der viste sig nødvendigt (der var vel en betjent for hver pressemedarbejder!), havde de fuldstændig overblik over situationen, og var meget gode til at vurdere de enkelte deltageres involvering. Jeg var i stand til både at deltage i moddemonstrationen og gå uhindret gennem politiets afspærring over til SIAD, når jeg ville, formentlig fordi politiet vurderede situationen helt korrekt. (Ja, jeg mener det faktisk. Når jeg "brød ud", var de nærmeste betjente straks opmærksomme på mit kropssprog, hvorpå de uden indgriben lod mig passere.) Kudos til politiet her - men nu har de jo også en opførsel at undskylde efter deres "indsats" på Nørrebro i forbindelse med optøjerne omkring Ungdomshuset.

siad-2008-alle-krigerer.jpg
Det meste af tiden gik med at de to parter råbte efter hinanden. Fra SIADs side kom der tilråb, hvor der blandt andet blev råbt, at det "sorte rakkerpak" skulle lære at tale ordentligt dansk, og med hjælp fra Hollands "stop islamiseringen af europa"-gruppe blev de bedt om at forlade landet. Jeg formoder, at SIAD ikke havde hollænderne i tanken på det sidste punkt, ligesom de måske heller ikke tænkte på folk, der ikke staver rigtigt (hint: Det hedder "Alle krigere"), formentlig heller ikke var målet for tilråbene. Det er dog værd notere, at tilråbene om, at de ikke-etniske danskere skulle lære at tale ordentlig dansk, på ingen måde kan kombineres med den anti-religiøse holdning, som var SIADs officielle undskyldning for at demonstrere. Det afslører endnu engang, at SIAD (som vi jo godt vidste i forvejen) er imod bestemte etniciteter, ikke imod Islam, dvs. at de slet og ret er en bande racister, der bare bruger islamkritik som en undskyldning for at sprede racehad.
Med mellemrum kom er der provokationer fra begge sider, hvor parterne hver især råbte efter den anden part, at de bare var bange for at komme over at slås, fordi politiet var der. Jeg formoder dog, at hvis ikke politiet havde været der, ville ingen af parterne have turdet komme med den slags tilråb.

siad-2008-muhammed-tegning.jpg

Fra SIAD kom den sædvanlige racistiske propaganda, hvor der tydeligvis ikke var lagt fokus på ytringsfrihed, men derimod på, at ikke-etniske danskere var et problem. Antiracisterne reagerede med hånlatter og drilleri. På et tidspunkt blev der talt ned - "ti, ni, otte, ...", og da de nåede til "1", gjorde de, som om de stormede de frem mod SIAD. SIAD og politi kastede sig frem - til moddemonstranterne højlydte grinen, fordi moddemonstranterne var standset efter blot et enkelt skridt. Hos moddemonstanterne var stemningen afslappet, og jeg tror oprigtigt, at jeg kunne have båret en T-shirt med billedet af Muhammed-teningen, uden at det ville have givet mig andet end årsag til at forklare mig.

Til sidst valgte politiet at køre de få tilbageblivende SIAD-demonstranter væk, så der ikke opstod konflikter. Det skete under "hadske tilråb" (som BT formulerede det) såsom "god tur hjem!" m.v. Jeg er overbevist om, at SIAD-demonstranterne ville have været i stand til at slippe væk uden problemer, men politiet sørgede for, at det skete så udramatisk som muligt, ved at køre dem væk. Når man nærlæser teksten i BT og Politiken står det også klart, at det var en aftale, og ikke den nødvendighed, som BT-overskriften antyder.

SIAD måtte undervejs acceptere støtte fra en lille gruppe grønlændere fra lokalområdet, som havde siddet og drukket sig lystige på en bænk på demonstrationsstedet. Selv om de allerede havde fået et par guldøl indenbords, var grønlænderne ikke blege for under stor indbyrdes grinen at blive enige om at lave sjov på SIADs bekostning, idet de demonstrerede mod folk, der ikke var danskere.

1 TrackBack

Højreekstremisternes hammer from Aminas og Oles sæbekasse on 20.03.2008 22:17

Det er som at slå i en pude: Der er ingen form for sund logik, fornuft eller dokumentation, der bider på den sort-hvide højrefløj i skrigosfæren. Til gengæld har de en aggressiv dominans i blogosfæren, og der kan ikke komme... Read More

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 15.03.2008 18:53.

Forrige indlæg: SIAD har nazi-fnat

Næste indlæg:Højreekstremisternes hammer

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.