Christine Antorini: Dansk Folkeparti er kristne fundamentalister

| No Comments | 2 TrackBacks |
Lixtal: 60Meget svær: Faglitteratur, afhandlinger, lærebøger, lovtekster
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Socialdemokratiets uddannelsesordfærer, Christine Antorini, har også noteret sig, at Dansk Folkepartis forslag har en fælles råd tråd: Fundamentalistisk kristendom.

I en kronik i Jyllands-Posten fortæller hun, hvordan Dansk Folkeparti har fremsat det ene forslag efter det andet, som skulle indføre kristendommen i den danske lovgivning:

Alene i de tre år, hvor jeg har været uddannelsesordfører, har jeg skullet tage stilling til en vifte af kristne forslag fra Dansk Folkeparti: Obligatorisk kristendom i folkeskolen og ikke som i dag, hvor forældre kan fravælge faget i religions-frihedens navn. Obligatorisk salmesang i skolen. Obligatorisk konfirmationsundervisning, på trods af at konfirmationens formål er at bekræfte sin kristne dåb. Forbud mod muslimske symboler som tørklæder men ja til kristne symboler i skolen. Forbud mod muslimske friskoler, men ja til kristne friskoler. Skærpet tilsyn mod muslimske friskoler men kritik af undervisningsministeriet, når det har lukket kristne friskoler, der ikke levede op til undervisningskravene, fx ved at nægte at undervise i naturvidenskab men i skabelsesberetningen og såkaldt ’intelligent design’. Ændre seksualundervisningen, så nul-sex kommer på skemaet, for ’parforhold og sex skal man forbinde med loyalitet og troskab.’ Ændret historieundervisning, så den reduceres til dansk historie, herunder ’give forståelse for folkekirkens og monarkiets positioner som nationale samlingspunkter’. Samfundsfag med ’vægt på de familiepolitiske forhold i landet med særlig fokus på familiens rolle og betydning for det enkelte individ, idet familien forstås som far, mor og barn’. Et synspunkt der ligge helt i tråd med Dansk Folkepartis holdning om at homoseksuelle er handicappede i forhold til at indgå ægteskab, fordi de ikke kan opfylde betingelserne for et ægteskab som i partiets definition er, at man kan skabe en familie ved at føde børn.

Det er ikke tilfældigt, at nogle af Dansk Folkepartis primære ideologiske arkitekter er fundamentalistiske præster. Se også et efterfølgende interview af Christine Antorini her.

2 TrackBacks

Jødehadet, der blev til araberhad from Aminas og Oles sæbekasse on 31.08.2008 13:38

Carsten Agger har anmeldt bogen "Eurofascism" af Øyvind Strømmen, der dokumenterer, hvordan fascismen under og efter Anden Verdenskrig ikke døde ved krigens afslutning, men derimod lever i bedste velgående i dag, hvor fjenden ikke længere hedder "jøden... Read More

Krarups kristne revselse from Aminas og Oles sæbekasse on 16.11.2008 13:10

Søren Krarup (DF) har igen gjort sig uheldigt bemærket ved at insistere på den revselsret, som Dansk Folkeparti siden 1997 har insisteret på, at de ville have genindført. Når hverken Søren Krarup eller nogen anden har hørt, at partiet skulle... Read More

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 06.06.2008 19:16.

Forrige indlæg: Jeg håber, Jyllands-Posten er stolt nu

Næste indlæg:En kræsen kultur

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.