Politisk korrekthed i den omvendte verden

| No Comments |
Lixtal: 48Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Shansen mener, at opfattelsen af "politisk korrekthed" er vendt på hovedet, når det bruges til at forsvare den angribende part. Jeg har også selv beskæftiget mig med dette tema fra tid til anden, f.eks. når jeg har argumenteret for, at en part, der på grund af sin magt ikke behøver frygte repressalier, af samme grund ikke har behov for ytringsfrihedens beskyttelse for at slippe af sted med at tale skidt om andre.

Shansen tager fat i noget, der er bemærkelsesværdigt: Vi taler om en gruppe mennesker, der gennem hele deres liv har været priviligerede, omend rent demografisk i den lavere middelklasse, som aldrig har manglet noget andet end en større fladskærm, som aldrig har oplevet nød, krig, krise eller forfølgelse, og som som er blevet passet og plejet siden de fik skiftet ble af deres hjemmegående mor. Det er heller ikke fordi de er en overset minoritet - Dansk Folkeparti fik ca. en ud af hver femte stemme ved sidste valg, og sammen med Venstre og de Konservative sidder de endda på regeringsmagten, hvor de er villige til at gå med til hvadsomhelst for at få deres racistiske og kristne dagsorden igennem.

Det er en denne gruppe mennesker, som i dag har det som centralt politisk mål at forfølge folk med reelle behov og social status, som ingen ville ønske at dele, alene fordi disse folk har en anden hudfarve. Jeg taler faktisk om en gruppe mennesker, der i mange tilfælde har en dom for racisme, og som ligefrem selv fra tid til anden indrømmer, at de er racister.

Og hvad gør de så, når andre påpeger, at det slet og ret er ha­de­fuld racisme?

De føler sig for­fulgt.

De samme pri­vi­li­ge­re­de men­ne­sker, der har langt flere res­sour­cer end de folk, de an­gri­ber, føler sig gud­hjæl­pe­mig for­fulgt.

De samme men­n­sker, som har det som po­li­tisk mål at for­føl­ge andre men­ne­sker, føler sig for­fulgt i samme øjeblik, nogen kri­ti­se­rer dém.

Det gør de i en sådan grad, at de slår sig sammen i et selskab, der er opkaldt efter Gi­o­r­da­no Bruno, som blev for­fulgt og dræbt for sine ud­ta­lel­ser.

Eller de op­ret­ter en hjem­mesi­de, som opkal­des efter den mytiske Urias, der ifølge le­g­en­den var blevet ofret af sin herre, så denne kunne bedrive hor med Urias' kone.

Eller de op­ret­ter et "tryk­ke­fri­heds­sel­skab", som om der ikke var frihed til den slags her i landet. (Selv om andre forlag ikke ønsker at trykke ens ra­ci­sti­ske pro­pa­gan­da, har man faktisk al tæn­ke­lig frihed til bare at gøre det selv.)

Eller de skjuler deres racisme bag et tyndt slør af und­skyld­nin­ger såsom "mod­stand mod is­la­mis­me", men når f.eks. SIAD og til­sva­ren­de for­e­nin­ger de­mon­stre­rer mod de mus­li­mer, der meget be­hæn­digt ofte er mørklø­de­de, holder de ikke igen med ra­ci­sti­ske slagord, der intet har at gøre med den af­stands­ta­gen fra re­li­gion, som de hævder at bygge deres mod­stand på.

De bliver for­fulgt, mener de selv, af kvin­de­be­væ­gel­se, ven­stre­fløj, for­ske­re - ja, enhver, der ikke en­ty­digt støtter deres hold­nin­ger, men giver udtryk for en anden end mands­cha­u­va­ni­sti­ske, høj­re­o­ri­en­te­re­de, uvi­den­ska­be­li­ge hold­nin­ger, er pr. de­fi­ni­tion mod­stan­de­re, for­føl­ge­re og lands­for­ræ­de­re.

hunde-under-angreb.jpg

Men det er ikke for­føl­gel­se at kalde en racist for en racist, og det er ikke for­føl­gel­se at påtale, at f.eks. Dansk Fol­ke­par­ti be­nyt­ter sig af na­zi­stisk retorik. Det er ikke for­føl­gel­se at påtale eller for­hin­dre for­føl­gel­se. Hvis f.eks. en betjent be­skyt­ter en person mod over­fald, er det jo heller ikke en for­føl­gel­se af over­falds­man­den.

Jeg tror ikke, at ra­ci­ster­ne bevidst for­sø­ger at om­de­fi­ne­re sig ud af pro­ble­met, sådan som bl.a. Mogens Gli­strup (tidl. FrP) og Søren Krarup (DF) har gjort, når de for­søg­te at gøre "racist" til en hæ­der­s­be­teg­nel­se og alt andet til lands­for­ræ­de­ri.

Man skal have en usædvanligt lav selvværdsfølelse eller selvtillid, eller omvendt en veludviklet paranoia, før en generel afstandstagen fra ens udtalelser kan få en til ligefrem at føle sig forfulgt.

Eller også er det, fordi de inderst inde godt er klar over, at de er ude på et usundt overdrev, hvor det er pinligt at befinde sig for en voksen person. Måske er de et eller andet sted klar over, at racisme og kynisme er udtryk for en manglende evne til at håndtere situationer.

Uanset årsagen er det bemærkelsesværdigt, hvordan de hånd i hånd med deres aggressive adfærd afslører, at de ikke føler sig tilstrækkelige trods deres priviligerede position: De påtager sig straks en offerrolle, når der kommer blot den mindste kritik af deres racisme og hate speech, de forsøger med stor iver at indgyde illusioner om, at racistiske udtryk og det at være racist er stueren adfærd, og de har utrolig svært ved at opfatte selv den mindste smule modstand mod deres hadske holdninger som andet end angreb og forfølgelse.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 22.07.2008 10:29.

Forrige indlæg: I praktisk henseende

Næste indlæg:Ingen adgang til nettet

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.