Det er helt rigtigt, hvad Hr. Kommentar skriver: Når EF-domstolens overtrumfer en dansk, national bestemmelse til fortrydelse for både Birthe Rønn Hornbech samt K og DF, så skal vi på venstrefløjen nok være lidt forsigtige med sejrsråbene. Med EUs sædvanligvis kapitalistiske orientering vil det næppe gå længe, før også venstrefløjens mærkesager bliver sendt til tælling af EF-domstolen.
Men på den anden side, så holder Danmark sig ikke tilbage for at kritisere andre lande (i den udstrækning, at det drejer sig om stater, der passende er udnævnt som "slyngelstater"), når de blæser på FNs menneskerettighedsdomstol og andre ekstra-nationale bestemmelser, beslutninger og domme.
Det er værd at huske, at også Danmarks regering betragter sådanne domme som noget, andre lande ikke skal blande sig i - ganske som "slyngelstaterne" ikke ønsker, at andre lande skal blande sig i, om de overholder menneskerettighederne. Det lyder i hvert fald utrolig dobbeltmoralsk, hvis et land som Danmark kræver, at andre lande retter sig efter internationale beslutninger, når ikke vi selv vil.
Faktisk vil jeg mene, at det egentlige problem er, at mange af de danske politikere der gennem tiden har talt varmt for EU, ikke har oplyst folk ordentligt om betydningen af det indre marked. At det drejer sig om en ændring i selve det økonomiske system (basis, hvis vi bruger marxistisk terminologi, hvilket netop kan være på sin plads her).
Så vidt jeg kan se, så er EF-dommene netop udtryk for, at den "politiske overbygning" i EU er i færd med at indrette sig i overensstemmelse med den økonomiske "basis" i EU.
Hvilket imidlertid ALTID har været hensigten med det indre marked.
Af samme grund kan det også være rigtigt, at venstrefløjen ikke uden videre skal klappe i hænderne af denne udvikling, altså blot fordi det går imod en dansk udlændingepolitik, man er imod.
Det vil nok være klogt at se på de dybere årsager til problemet. Det indre marked, og hvad der følger af det, kan også få konsekvenser, som venstrefløjen aldeles ikke kan hilse velkommen.
Man kan helt klart godt mene, at der ligger et "demokratisk underskud" i et EU-system, hvor det stort set kun er EU-domstole mv. der regulerer det indre marked.