Brosten for kendere

| 2 Comments |
Lixtal: 37Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook

Til glæde for de hårdt trængte forbrugere har Sæbekassen de seneste dage arbejdet hårdt med indgående test af forskellige typer brosten fra en række danske leverandører, og kan hermed bringe den første danske test af brosten til brug i gadebilledet.

sort-indisk.png

"Sort indisk" til kr. 2150/ton, 13-15 cm, har en fin, velpudset overflade uden større urenheder, og giver derfor ikke anledning til hudafskrabninger på fingrene, når man griber efter dem i dyngen, ligesom den også ligger behageligt i hånden. Til gengæld betyder den lidt glatte overflade, at man nemt kan tabe dem. Materialet er tungt, og det betyder, at "sort indisk" ikke kan kastes lige så langt som fleste andre brosten. Til gengæld er den høje vægt af "sort indisk" og dens skarpere kanter medvirkende til, at "sort indisk" forårsager væsentlig større skade end andre brosten, og derfor vil kunne gennembryde et politiskjold af almindeligt plexiglas, hvis man rammer med kanten af brostenen. Den helt store svaghed er dog, at "sort indisk" er produceret via børneafbejde, og derfor kun kan bruges i absolut nødstilfælde. Med en pris, der ligger i den dyre ende får "sort indisk" trods sine øvrige styrker derfor kun 2 ud af 5 points.

graa-porto.png

"Grå porto" til kr. 1200/ton, 13-15 cm, er discountbrostenen for den autonome, der kommer i konflikt sidst på måneden og ikke har råd til brosten af høj kvalitet. For den lave pris må man acceptere en lav vægt og dårlig slibning med rundede kanter. Den ligger ikke godt i hånden, og man skal forvente nogle knækkede negle og hudafskrabninger, når man griber efter brostenene. Den lave vægt og de rundede kanter gør også "grå porto" til en brosten, der først og fremmest har signalværdi og afskrækkende værdi, for selv om den kan kastes langt, skal man være heldig, hvis den gør nogen væsentlig skade. Vi giver stenen 3 ud af 5 points, fordi den lave pris er vigtig.

roed-manga.png

"Rød indisk manga" til kr. 2100/ton, 13-15 cm, er vores helt klare favorit. Den er i den mellemtunge ende, og er glatslebet og føles næsten blød, så man ikke får ødelagt negle og hænder, når man griber efter den. Den er dog så ru, at den ikke glider ud af hånden, og dens røde farve har politisk signalværdi. Den har meget skarpe kanter, og sammen med en vægt i mellemklassen kan man være sikker på, at mange af brostenene vil forårsage person- og materielskade, selv på en vis afstand. Stenen er produceret efter internationale bestemmelser, og selv om den ligger i den dyre ende, er den et fund til prisen, og er den krævende autonomes valg. Vi giver den 4 ud af 5 points.

earl-blue.png

"Earl blue" til kr. 1500/ton, 9 cm, er lille, men så får du også over dobbelt så mange sten til prisen i forhold til de andre brosten, vi har testet, så den er dermed helt klart den billigste brosten i testen. Du kan regne med nogle ødelagte negle og nogle småsår på fingrene på grund af den meget ru overflade, men når du først har den i hånden, tigger den næsten efter at blive smidt. Den vejer meget mindre end alle de andre brosten i vores test, og er slet ikke tung nok til at kunne gennembryde f.eks. et politiskjold. Til gengæld har den meget skarpe kanter, og vil kunne anrette betydelige personskader, hvis du er god til at sigte. Du kan også kaste den meget længere end de andre brosten, og kan bruge dem taktisk til at indgyde politiet falsk tryghed, indtil de kommer tættere på, hvor du kan benytte tungere brosten. "Earl blue" er brostenen for den autonome, der endnu ikke har opbygget muskelstyrke gennem mange gadekampe. 3 ud af 5 points for denne hurtige og billige sten.

sort-basalt.png

"Sort basalt" til kr. 1850/ton, 13-15 cm, var en stor skuffelse. Den er meget glat, så selv om du ikke behøver være bange for, at du skal rense dine fingre for små hudafskrabninger, så skal du til gengæld passe på fødderne, for den glider meget nemt ud af hænderne på dig. Den ligger i den mellemtunge klasse, og har skarpe kanter, men den går nemt i stykker, så den vil ikke forårsage den store skade. Du skal også regne med, at mange af dem vil gå i stykker, når de rammer jorden, så de ikke kan samles op og bruges igen, når du rykker frem. Når prisen oven i købet er over middel, er det en brosten, vi ikke vil anbefale på trods af dens pæne og lidt utraditionelle udseende. 1 ud af 5 points.

2 Comments

Hvis jeg nu var Mavepusteren med omvendt fortegn, så skrev jeg et indlæg med en overskrift om at du opfordrer til drab på politibetjente. Men vi onde højrebloggere har da heldigvis for dig et højere niveau.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 28.08.2008 17:16.

Forrige indlæg: Muslimsk hudfarve

Næste indlæg:Talegaver

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.