Pernille Rosenkrantz-Theils sag om Asmaa Abdol-Hamid

| No Comments |
Lixtal: 61Meget svær: Faglitteratur, afhandlinger, lærebøger, lovtekster
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Pernille Rosenkrantz-Theil

Rune En­gel­breth har et vist behov for at dif­fe­ren­ti­e­re sig fra En­heds­li­sten, og jeg finder hans kritik vel­kom­men­, omend ikke altid lige be­ret­ti­get. Denne gang er den dog helt ved siden af, når han mener, at Per­nil­le Ro­sen­krantz-Theil (S) var den stabile del, mens En­heds­li­sten flyt­te­de sig.

Den korte pointe i hans indlæg er, at Per­nil­le Ro­sen­krantz-Theil forlod En­heds­li­sten, fordi En­heds­li­sten ikke ville bakke op omkring Asmaa Abdol-Hamid (EL). Per­nil­le Ro­sen­krantz-Theil mener, at En­heds­li­sten var bukket under for po­puli­stisk pres, og forlod det. I stedet meldte hun sig ind i So­ci­al­de­mo­kra­ti­et, hvor hun har bedre mu­lig­he­der for at få de ting gen­nem­ført, som hun kæmpede for i En­heds­li­sten. Rune En­gel­breth ar­gu­men­te­rer for, at En­heds­li­sten spil­le­de fallit:

Enhedslisten reducerer jo kulturkampen til slag i luften, når man i et 'progressivt' parti, der må og skal være populismens magtkritiske modspiller, end ikke tør sætte dagsordenen i tidens vigtigste kulturkamp og stå utvetydigt bag en talentfuld muslimsk kvindes vej til Folketinget. Derved smuldrer de beskedne (om end værdifulde) 'fordele' ved partiets outsider-position drastisk. Og så hellere en ny slagmark.

Det lyder måske plausibelt, men der er nogle mangler i argumentet. For det første opstillede Enhedslisten Asmaa Abdol-Hamid og fastholdt hendes kandidatur, og selv om der var væsentlig modstand (visse steder af mindre berettiget og personlig karakter, som dog også af samme grund gav anledning til uforholdsvis megen støtte fra andre grene af Enhedslisten), så kan man altså ikke forlange kæft, trit og retning. Mener Rune Engelbreth da, at Pernille Rosenkrantz-Theil skal stå tilsvarende uvetydigt bag Socialdemokratiets holdning til 24-årsreglen, partiets NATO- og EU-positive holdning, dets fordelingspolitik, m.m., eller kan uenigheder om kernepunkter måske godt accepteres, hvis bare de handler om andet end muslimer? Eller har Enhedslisten flyttet sig så meget på også disse punkter, at Pernille Rosenkrantz-Theil må befinde sig bedre i Socialdemokratiet?

Asmaa Abdol-Hamid

For det andet for­søg­te Asmaa Abdol-Hamid at stille op som kan­di­dat for So­ci­al­de­mo­kra­ti­et, men by­rå­ds­grup­pen afviste hendes an­mod­ning med spe­ci­fik hen­vis­ning til, at de ikke ville have hendes sam­men­blan­ding af politik og re­li­gion. I følge Po­li­ti­ken siger Leif Knudsen, der var formand for den so­ci­al­de­mo­kra­ti­ske by­rå­ds­grup­pe, at be­sty­rel­sen var bange for, at hun ville blande sine re­li­gi­ø­se hold­nin­ger sammen med sine po­li­ti­ske. Da Per­nil­le Ro­sen­krantz-Theil flyt­te­de til et nyt parti, flyt­te­de nissen således med. Lige netop det forhold, som i følge Rune En­gel­breth får En­heds­li­sten til at miste sin ek­si­stens­be­ret­ti­gel­se, og som mod­sva­ren­de skulle gøre So­ci­al­de­mo­kra­ti­et til en bedre slag­mark for Per­nil­le Ro­sen­krantz-Theil, er præcis det samme i Per­nil­le Ro­sen­krantz-Theils nye parti, dog bortset fra at En­heds­li­sten udviste be­ty­de­ligt mindre mod­stand mod Asmaa Abdol-Hamid.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 06.12.2008 13:17.

Forrige indlæg: Forestil dig julemanden

Næste indlæg:Hellere inde end ude

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.