Undersøgelse: Hvordan læser du blogs?

| 2 Comments |
Lixtal: 42Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Jeg har fået en mail fra tre studerende ved Århus Universitet. Som det fremgår af henvendelsen, undersøger de, hvordan læserne forholder sig til de blogs, de læser. Opfordringen til at deltage er hermed givet videre:

Jeg skriver i anledning af en undersøgelse, jeg og to medstuderende ved Datalogisk Institut ved Århus Universitet er ved at foretage. Undersøgelsen handler om weblogs (blogs) som kilde til politisk information. Hvor udbredt anvendelsen er, og hvor meget tillid internetbrugere har til blogs. Vi kontakter blandt andre en række blog-skribenter fra aktive danske blogs med politisk indhold, for at få vores spørgeskema ud blandt danske blog-brugere. Det vil være en stor hjælp for os, hvis du vil lægge nedenstående link ud på din blog, så vi kan få besvarelser fra dine besøgende. Du er også meget velkommen til selv at besvare spørgeskemaet og/eller sende det videre til folk, du kender.

Link til spørgeskemaet: http://www.daimi.au.dk/~ximi/blogs/.

Med venlig hilsen
Torin Finnemann Jensen

Jeg har ikke set den omtalt på andre blogs, jeg har læst i dag, men det skal jo ikke afholde nogen.

2 Comments

Jeg har nu været inde og udfylde spørgeskemaet og må tilstå, at jeg umiddelbart finder undersøgelsen uden værdi.

Man kan ikke give en nuanceret vurdering af folks anvendelse af blogs, slet ikke til politisk orientering, blot ved at stille "online blogs" op mod andre typer nyhedsmedier.

For det første er den primære værdi af mange blogindlæg at henvise til en avisartikel. For det andet er der meget stor forskel på kvaliteten og niveauet af de forskellige blogs. Skærer man alle blogs over én kam, vil man næppe finde ud af andet end, at typiske bloglæsere giver "blogs" en relativt høj score (hvor man nok ville få et lidt andet resultat, hvis man gav undersøgelsen en prominent placering på politiken.dk).

Nogen forståelse af, hvorfor det er sådan, får man ikke. F.eks. går det meste af den "politiske" blogtrafik så vidt jeg kan se til de rabiate "nationale" blogs, der kun repræsenterer en ret marginal andel af befolkningen. Dette kan ikke bare slås sammen med resten af den politiske blogosfære(-s læsere) som en større eller mindre tillid til "blogs".

Måske det kunne være interessant at angive folks tillid til blogs som primær nyhedskilde som funktion af deres fjendtlighed overfor udlændinge - kunne give interessante resultater :-)

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 08.12.2008 11:16.

Forrige indlæg: Hellere inde end ude

Næste indlæg:Pernilles netto-enighed

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.