Omvendt omvendt psykologi

| No Comments |
Lixtal: 56Meget svær: Faglitteratur, afhandlinger, lærebøger, lovtekster
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Blandt dele af den ekstreme højrefløjs litteratur foreslås der, at hvide mennesker indgår "alliancer" med deres fjender. For eksempel finder man i "The Turner Diaries" (som flere steder anses for at være en "Bibel" for nynazistiske og højreracistiske bevægelser, selv om det er fiktion) en beskrivelse af, hvordan det ariske broderskab varetager en radiokanal, der henvender sig til sorte, idet de sorte på denne radiokanal opfordres til at angribe de hvide. Hensigten med radiokanalen er at få de sorte til at plage de hvide mennesker så meget, at de hvide, der stadig er tolerante, lærer at opfatte de sorte som fjender: Det er omvendt psykologi.

Når den ekstreme højrefløj benytter sig af en sådan taktik på i hvert fald ideniveauet i deres "lærebøger", er det rimeligt nok at være en smule varsom overfor motivationen for øvrige foreslåede eller udtrykte alliancer. Kunne man måske ligefrem forestille sig nazister udtrykke støtte til jøder?
Ja, med logikken i denne omvendte psykologi, som man finder i dele af den højreekstremistiske litteratur, er det faktisk en reel mulighed, at nazister ville støtte jøder. Argumentet ville være som følger: Jo mere Israel bryder Genèvekonventionen, jo flere børn de dræber, og jo mere de viser sig som krigsforbrydere, desto mere ville det få folk til at stille sig selv det forbudte spørgsmål: Mon nazisterne havde ret?

Politiken er allerede blevet kritiseret for at vise et billede, hvor den etniske forfølgelse i Palæstina sidestilles med nazisternes udryddelser af jøderne. Spørgsmålet bliver stillet på baggrund af Israels opførsel. Enhver nazist ville glædes over det.

Naturligvis kan dette ikke være årsagen til højrefløjens ret så entydige ståtte til Israel - det ville være ren og skær sammensværgelsesteori at foreslå det. Det stærke had mod folk fra Mellemøsten er en langt mere oplagt forklaring. Men det er ikke en enten-eller situation. Der kan nemt være folk på den yderste højrefløj, der er klassiske antisemitter, og som kender og benytter de højreekstreme måder at tænke på, og som af denne grund er særligt støttende overfor Israel - som omvendt psykologi.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 31.01.2009 09:08.

Forrige indlæg: Pinds kæp i øret

Næste indlæg:Årets dyr

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.