Søren Espersen taler racistisk over sig

| No Comments | 1 TrackBack |
Lixtal: 44Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Jyllands-Posten bragte den 7. januar 2009 følgende læserbrev af Søren Espersen (DF):
Primitive folk

Lørdag eftermiddag (3/1) på Rådhuspladsen i København var samlet et par hundrede arabere, som demonstrerede mod Israel.

Det har de ret til. De befinder sig i et demokratisk land. Men når deres kampråb på arabisk og dansk lød: "Død over jøderne", bør det være slut med disse arabere.

Deres fladpandede, vulgære, nazistiske kampråb fik mig til at tænke på, hvorfor vi dog i Danmark fortsat skal lægge hus til så totalt primitive folk.
Søren Espersen, Jyllands-Posten 7. jan. 2009
Dansk Folkeparti og deres støtter dækker sig normalt ind under, at de fører kritik af islam - men her taler Søren Espersen over sig, idet han eksplicit fremhæver demonstranternes race og benytter den til at generalisere og forklare deres opførsel.

Der må selvfølgelig tages afstand fra personer, der råber "død over jøderne". Men Søren Espersen afslører alligevel sin racisme, når han finder det nødvendigt at fremhæve, at de er arabere, og omtaler dem som primitive folk. Han undlader at bemærke, at det næppe var samtlige arabiske demonstranter, der råbte "død over jøderne" (og forstår Søren Espersen i øvrigt arabisk?), men kalder alligevel alle de fremmødte - og dermed underforstået også andre af denne race, som ikke har råbt "død over jøderne" - for "totalt primitive folk".

Hvis Søren Espersen i øvrigt gerne vil vide, hvorfor vi fortsat skal lægge hus til dem, så er der en del årsager til det. Vi har blandt andet ytringsfrihed, også når det gælder potentielt strafbare holdningserklæringer. Vi smider ikke folk ud af landet på grund af det, de siger. Vi giver også plads til folk, selv om nogle af deres landsmænd udtrykker sig hadefuldt. Hvis ikke vi gjorde det, ville vi være primitive folk.

1 TrackBack

Innuendo from Aminas og Oles sæbekasse on 13.01.2009 17:41

[hyphenate]I et af Raapils indlæg er jeg af nogle kommentatorer (gæt selv, hvilket segment) blevet gjort opmærksom på noget, der var så indlysende, at jeg ikke selv fandt det nødvendigt at påpege det til at begynde med: Ja, selvfølgelig kan... Read More

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 09.01.2009 20:15.

Forrige indlæg: Da Bertels religiøse finke faldt fra fadet

Næste indlæg:Fabelen om de 25 millioner tigre

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.