Tænk også på de andre mishandlede børn

| 1 Comment |
Lixtal: 40Middel: Dag- og ugeblade
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Ligesom dommen over den 16-årige Rasmus Popenda gav anledning til talrige indlæg, hvor man krævede alt fra livsvarigt fængsel til hjul og stejle, har også dommen over forældreparret fra Mou, der mishandlede deres børn, givet anledning til krav om højere straffe fra mange indignerede bloggere.

Endnu en gang vil jeg mane til besindighed. Der skal tages hensyn til andre faktorer end hævn. Enhver straf kommer pr. definition for sent, dvs. når forbrydelsen allerede er begået. Alt hvad der kunne gøres for at undgå situationen, og alt hvad der kan gøres for at undgå en gentagelse, er bedre end straf.

I mishandlingssager er der en loyal part, som næsten aldrig sladrer: De mishandlede børn. For disse børn, der er vokset op med usikkerhed, er forældrene ironisk nok børnenes eneste fornemmelse af sikkerhed. Der er én ting, der i børnenes bevidsthed er endnu værre end forældrenes mishandling: Det er at miste forældrene. Derfor kan forældrene også true børnene til tavshed ved at sige, at børnene vil miste dem (til fængslet), hvis børnene sladrer. Hvis straffen for mishandling af børn forhøjes, vil andre børn se denne trussel blive endnu værre, og vil være endnu mindre motiverede til at sladre.

1 Comment

Næsten alle dem, der har en mening om f.eks. denne sag, kender den rent faktisk kun fra medierne. Det gælder også mig selv.

Derfor bør man altid holde sig klart, at man ikke kender detaljerne i den konkrete sag godt nok til at kunne bedømme, om straffen er for lav.

Man kan godt frygte, at moderne medier som internet kommer til at betyde, at polikerne bøjer sig for populære holdninger som "mere straf, mere straf ..."

Derimod synes jeg internet er en stor fordel, hvis man gerne vil vide mere om, hvorfor sådanne sager opstår. For eksempel at en medvirkende årsag sikkert er, at socialrådgiverne i Ålborg er stærkt overbebyrdet med den slags sager.

Jeg håber vores demokrati med tiden bliver mere modent, med hensyn til de nye kommunikationsformer. Visse tekniske muligheder skal efter min mening bevidst fravælges, så længe det ikke er tilfældet. Jeg tænker på sådan noget som afstemninger via internet.

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 09.01.2009 11:23.

Forrige indlæg: Hare hare ha som er i himlene

Næste indlæg:Da Bertels religiøse finke faldt fra fadet

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.