Antiracistisk racisme

| 4 Comments |
Lixtal: 53Svær: Debatlitteratur og populærvidenskabelige artikler
  • aNyhed
  • Digg it!
  • Add to Technorati
  • Stumble It!
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Facebook
Når Dansk Folkeparti melder ud om en handlingsplan imod racisme, så kan man være vis på, at der stikker noget under. På overfladen kan man glædes - eller løfte på øjenbrynene i skepsis - over det, men det er i hvert fald toner, man ikke forventer fra den kant.

Ved en nærmere læsning fornemmer man dog årsagen til, at Dansk Folkeparti ønsker en handlingsplan mod racisme. Reaktionen fra Dansk Folkeparti kommer efter, at der allerede i år er blevet indrapporteret flere anti-semittiske hændelser end hele sidste år. Dermed står motivationen straks klart, for de befolkningsgrupper, der i samme periode har været fjendtligt stillede overfor Israel ovenpå Israels behandling af Gaza, har primært været muslimer.

Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, hvis arabiske borgere udtrykker sig racistisk om israelere, og i den forstand er det rimeligt, at antiracisme ikke ser på farven af de, der begår racistiske handlinger. Det skal der ikke herske tvivl om.

Men med baggrunden for den seneste arabiske racisme mod jøder in mente er Dansk Folkepartis pludselige antiracisme imidlertid yderst tvivlsom. Dansk Folkeparti udnytter, at Israels adfærd i Gaza har givet anledning til racistiske hændelser. Dansk Folkeparti har blot øjnet endnu en chance for et målrettet angreb mod muslimer, idet Dansk Folkeparti rider på bølgen af arabisk indignation mod Israels handlinger. Det er ironisk nok lykkedes Dansk Folkeparti at benytte antiracisme som racisme.

4 Comments

Man skal nok ikke forvente, at DF's handlingsplan mod racisme inspirerer dem til at fremsætte et lovforslag om, at man får fængsel på livstid 3. gang man bliver dømt efter racismeparagraffen!

Det kunne jo ramme de forkerte racister. For eksempel nogle af DF's egne top-politikere!

Ellers er det i sig selv en god ide med en handlingsplan mod racisme.

Men til gengæld indebærer de foreløbige udmeldinger om DFs "antiracistiske udspil" et totalt opgør med hele deres værdiprogram og adskillige af deres hidtidige lovforslag. Det indebærer nemlig en anerkendelse af at Danmark er et multikulturelt, fler-religiøst indvandrer-samfund. Jeg vil derfor gerne "støtte" dem i dette forslag - dvs støtte deres undervisningsordførers udtalelse som faktisk er et opgør med hele deres ideologi hvad enten han er klar over det eller ej.

http://vhs1.blogspot.com/2009/02/df-som-antiracistisk-parti.html

Ja, jeg ved det godt: DF kan og vil bruge hvad som helst til at gøre "ondt" - og hykleri og inkonsistens er på ingen måde noget der skal holde dem tilbage. Det er bare morsomt (på en tragikomisk måde) alligevel, at de nu vil anerkende at Danmark er et mulitkulturelt indvandringsland. Hvordan vil de helt konkret undervise i det i folkeskolen samtidig med at de vil undervise i det modsatte? Måske kan man tage imod inkonsistensen og modsætningerne og bruge dem til at bryde noget i stykker. Aner det ikke.

Apropos at forbyde israel-kritik (og det er meget tæt på her i USA, hvor man ihvertfald skal være meget sikker i sit job, hvis man er akademisk ansat og menneskerettighedsfortaler), så har den engelske regering for nylig afholdt en juridisk konference om øget internationalt samarbejde om at lukke hjemmesider med materiale der kan anses som israel-kritisk.
Der er lidt om det her: http://jewssansfrontieres.blogspot.com/2009/02/world-wide-web-wises-up-to-antisemitism.html

Leave a comment

Ældre indlæg

Sider

Om dette indlæg

Denne side indeholder et enkelt indlæg af Ole Wolf, udgivet d. 23.02.2009 08:46.

Forrige indlæg: Idealistpris til en påstået ikke-idealist

Næste indlæg:Gyldne tider

Find de nyeste indlæg på forsiden, eller søg i de ældre indlæg to find all content.